Universal heeft onlangs een stuk grond van 480 hectare gekocht, ten noorden van Londen in Bedford. Hoewel er nog niets is bevestigd rondom een eventueel nieuw Universal Resort, zijn de meeste fans nog steeds geschokt. In een video van Theme Park Worldwide worden er alvast uitgebreide beelden van het hele terrein getoond.

Wanneer een bedrijf een themapark wil bouwen, zijn er een aantal belangrijke factoren waar rekening mee worden gehouden. De belangrijkste is waarschijnlijk altijd de locatie. Het terrein wat Universal heeft aangekocht ligt dicht bij de A421 die naar de M1 leidt. Deze locatie schijnt binnen 2 uur van ongeveer 30 miljoen mensen te liggen.

De video van Theme Park Worldwide laat ook het voormalige Kempston Hardwick Brickworks zien dat onderdeel is van de aankoop. Dit perceel is grotendeels vlak en bevat drie kleine meren. Het tweede stuk land is 240 hectare open veld dat aan de andere kant van Manor Road loopt. En vooral dit stuk zou voor Universal ideaal zijn om zich op te ontwikkelen.

Het treinstation van Kempston Hardwick ligt in het midden van de twee gekochte percelen. Het huidige station zal zeker grote verbeteringen krijgen als Universal Studios Great Britain groen licht krijgt.

Bekijk de video:

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.