Na de verwoestende brand van zondag 21 januari 2024 is duidelijk geworden dat een derde van de mainstreet in Pullman City verloren is gegaan. Het western park moest ongeveer 180 hotelgasten evacueren. Spijtig genoeg is ook de grote Music Hall, waar regelmatig evenementen worden gehouden, slachtoffer van de brand geworden. Autoriteiten onderzoeken nu wat de oorzak van de brand is geweest.

Het park laat weten dat de evacuatie goed is verlopen. De paardenstallen en de binnenmanege zijn gespaard gebleven en de dieren maken het allemaal goed. Pullman City bevond zich op het moment van de brand midden in de populaire winteropenstelling.

Algemeen directeur Claus Six: ”We zijn momenteel aan het opruimen en kijken naar de toekomst. Wij kunnen onze kop niet in het zand steken. We hebben Covid overleefd en ook hier komen we doorheen”.

Wat de financiële schade is, dat is nog niet duidelijk. Er word nu geschat op enkele miljoenen euro’s. Het Westerse park wilt eind maart of begin april de activiteiten weer hervatten. Ook de geplande bouwwerkzaamheden voor de ontwikkeling van een terrein van zeven hectare, waarop een dierenpark, een klimpark, nieuwe speeltuinen, een wellnessruimte en ongeveer 40 werknemersverblijven zullen worden gebouwd, mogen niet worden beïnvloed door de gevolgen van de brand. ”Het park kijkt vooruit en om dit allemaal mogelijk te maken helpt iedereen nu actief mee”, aldus Six.

Meer weten over Pullman City? Bezoek de website.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.