Een geliefde attractie binnen de Wereld van de Efteling is toch wel darkride Fata Morgana. Bezoekers kunnen sinds 1986 genieten van een boottocht langs verschillende scenes die gebaseerd zijn op de Sprookjes van 1001 Nacht. Onlangs zijn er foto’s opgedoken uit de periode dat de bekende attractie werd opgebouwd. Bouwkundig tekenaar Hans Kipping heeft de bouw nauwkeurig vastgelegd.

De nooit eerder vertoonde foto’s laten het proces tijdens de bouw van Fata Morgana goed zien. De fundering, de groei van het gebouw, de indeling van de scenes, de aankleding, elke stap is vastgelegd. Deze bouw heeft uiteindelijk 2 jaar geduurd. Het park heeft onder andere inspiratie opgedaan in Disneyland bij attractie Pirates of the Caribbean. Met de komst van Fata Morgana versterkte de Efteling haar plek op de internationale markt.

Initiatief De Vijf Zintuigen kwam in 2021 met de documentaire Fata Morgana; Making of De Verboden Stad. Hierin werd de ontstaansgeschiedenis van de attractie belicht en kwamen er oud-medewerkers aan het woord. De onlangs gedeelde foto’s laten nieuwe en unieke beelden zien.

Bekijk hieronder een greep uit de collectie foto’s van Fata Morgana, gemaakt door Hans Kipping. Alle foto’s zijn te bewonderen op Eftepedia. Hier zijn de foto’s tevens voorzien van een omschrijving.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.