Sinds 2022 kunnen achtbaanliefhebbers geen ritje maken in achtbaan Nemesis. Het Engelse Alton Towers werkte de afgelopen jaren aan een grondige renovatie van deze populaire attractie. Volgens doorgewinterde bezoekers van attractieparken behoort deze achtbaan van fabrikant B&M tot één van de beste banen ter wereld. Er is speciaal voor hen, maar eigenlijk voor iedereen, goed nieuws te melden. De openingsdatum van Nemesis Reborn is bekendgemaakt. Boek maar vast een tripje, want de achtbaan opent redelijk snel al.

Alton Towers heeft de achtbaan uit 1994 eens flink onder handen genomen. Zo zijn de oude baandelen verwijdert en vervangen voor nieuwe die nu zwart met rood zijn. Daarnaast heeft ook het mythische wezen dat bij de attractie hoort een flink facelift gekregen.

Een ritje in Nemesis Reborn brengt bezoekers straks naar snelheden tot 80 km/u. Zij moeten meerdere inversies ondergaan en zich schrap zetten voor de scherpe bochten. Hierdoor ervaren rijders krachten van ongeveer 3,5G.

Heropening

Op woensdag 21 februari heeft Alton Towers de bekendmaking gedaan over de heropening van Nemesis Reborn. En dat deden zij uiteraard op een geheel eigen wijze.

”Back with a vengeance…16.03.2024.

Spotted in notorious alien hotspot, Cannock Chase, a fearsome creature, fury heightened and more uncontrollable than ever before.”

Vanaf 16 maart 2024 is Nemesis Reborn weer te berijden. Durf jij hem uit te testen? Laat het ons weten in de Discord server van Backseaters. Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.