Het Engelse Alton Towers zaaide behoorlijk wat angst toen het de populaire achtbaan Nemesis sloot in 2022. Gelukkig onderging de iconische attractie uit 1994 een gigantische upgrade waarbij onder andere de baandelen zijn vervangen. De achtbaan gaat nu door het leven als ‘Nemesis Reborn’. Maar wanneer gaat die open? Het park is daar nog geheimzinnig over.

Naast de baandelen heeft Alton Towers ook het gelijknamige mythische wezen opnieuw ontworpen. Het concept laat een groot beest zien met één oog, scherpe tanden en tentakels.

De track van Nemesis Reborn is nu zwart met een bloedrood motief op de zijkant. Dit versterkt het verhaal waarbij een buitenaards wezen uit de grond is opgegraven.

Bianca Sammut, divisiedirecteur bij Alton Towers Resort, zei: “Nemesis wordt enorm gekoesterd door generaties thrillseekers. Als Europa’s eerste omgekeerde achtbaan neemt het voor velen een speciaal plekje in het hart. Bij Alton Towers Resort hebben we onvermoeibaar gewerkt om deze iconische attractie te transformeren en we zijn blij om fans een eerste blik te kunnen geven op het angstaanjagende wezen waaraan het zijn naam dankt. Dit jaar zullen fans de opvallende spanning kunnen ervaren van Nemesis Reborn voor zichzelf. We houden voorlopig de lippen stijf op elkaar over de exacte datum van zijn terugkeer, maar we kunnen je verzekeren… het wachten zal de moeite waard zijn.”

Bij de opening in 1994 werd Nemesis gekroond tot de eerste omgekeerde achtbaan van Europa. Miljoenen fans van over de hele wereld hebben het park bezocht om de krachten van 3,5 G te ervaren, terwijl de rit bezoekers langs talloze bochten liet bungelen met snelheden tot 80 km/u.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.