Voor familiepark De Waarbeek is 2024 een bijzonder jaar. Dit park uit het Overijsselse Hengelo bestaat namelijk 100 jaar. Door de jaren heen hebben verschillende attracties het park gevonden, met als bekendste natuurlijk ‘De Rodelbaan’ uit 1930 die vandaag de dag nog steeds operationeel is. Speciaal voor het 100-jarig bestaan komt het park nu met een nieuwe pin uit.

De oorsprong van De Waarbeek vond plaats op 1e Paasdag in 1924. In de bossen tussen Hengelo en Enschede opende daar ‘Theehuis De Waarbeek’. Het park was toen nog niet meer dan een speeltuin. Inmiddels kennen we het park als een all-inclusive park waar bezoekers naast verschillende familieattracties ook gebruik kunnen maken van een hapje en drankje dat bij de entreeprijs zit inbegrepen. Sinds vorig jaar kunnen bezoekers ook griezelen tijdens Halloween met Lost in the Park. De data voor aankomende editie is ook al bekend.

De jubileumpin laat het karakter van De Waarbeek zien met daarboven het openingsjaar 1924 en het huidige jaar. Onder het karakter staat een vaandel met daarop ‘100 jaar’ en eronder ‘ De Waarbeek’. Aan de achterzijde van het kartonnetje staat nog een stukje geschiedenis. De pin is vanaf 1 juni verkrijgbaar in het park.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.