Het Sprookjesbos in de Efteling moet het lange tijd zonder Hans & Grietje doen. Dit sprookje uit 1955 sloot per 3 april voor een flinke onderhoudsbeurt. Het gebouw is volledig afgebroken om vervolgens weer herbouwd te worden. Backseaters kon 7 februari al melden dat deze werkzaamheden eraan zaten te komen.

Volgens de Efteling is deze complete herbouw nodig. Het gebouw van Hans & Grietje was in een dusdanige slechte staat dat dit de enige manier was. En dat kost tijd. Het sprookje is 8 maanden niet te zien. De verwachting is dat bezoekers vanaf 21 december 2024 alles weer kunnen aanschouwen.

Op dit moment is de Efteling druk bezig om het huisje opnieuw op te bouwen. Deze was namelijk al sinds april met de grond gelijkgemaakt. Inmiddels krijgt het huisje alweer vorm. De eerste muurtjes zijn zichtbaar en het gebouw gaat steeds verder de hoogte in. Dat is ook te zien op een recente foto, gemaakt door chunkie75:

Deze onderhoudsbeurten zijn nodig zodat het Sprookjesbos nog generaties mee kan gaan. Het is bijvoorbeeld niet de eerste keer dat de Efteling een sprookje compleet afbreekt om het vervolgens weer op te bouwen. Dit gebeurde al eens eerder bij Roodkapje en Vrouw Holle. Eerder dit jaar moest ook het kasteel van Doornroosje eraan geloven. De ingreep was wel minder intens, want het gebouw kon blijven staan. Alsnog werd het kasteel grondig verbouwd.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.