De Efteling heeft vandaag naar buiten gebracht dat er een nieuwe pin te koop is. En dat is er niet zomaar eentje. In de schappen van souvenirwinkel In den Ouden Marskramer ligt vanaf vandaag de ‘allereerste reuzenpin’. De omschrijving doet het al vermoeden, maar de pin is een stuk groter dan alle voorgaande pins. Deze pin kost dan ook €20,-.

Vanwege het zeventigjarig bestaan van het Anton Pieckplein is er een speciale pin uitgebracht. Het is vooralsnog niet bekend wat de oplage van deze pin is. Op de reuzenpin staan karakters als Moeder Gijs, Ganzenhoedster, Ballonnenvrouwtje, De Stenen Kip, Mijnheer Prikkebeen en de aap van de Kleine Zweefmolen. Op de achtergrond staan gebouwen in de Pieckse stijl.

Marktplaats

En zoals bij elke nieuwe pin liggen er handelaren op de loer. Om het niet helemaal te laten escaleren heeft de Efteling besloten dat er maximaal 3 pins per persoon verkocht kunnen worden. In de praktijk zal dit moeilijk te controleren zijn. Zo worden er al meerdere pins aangeboden op Marktplaats voor een meerprijs. Daar ligt de vraagprijs ongeveer €10,- hoger dan de prijs die de Efteling vraagt. De onlineprijzen lijken vooralsnog mee te vallen. Dit komt grotendeels omdat het park niet bekend maakt hoeveel er van deze reuzenpins zijn uitgebracht.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Join hier de server.