Tegen het einde van elk jaar komen traditiegetrouw alle lijstjes weer tevoorschijn. De Top 4000 is net afgerond en de Top 2000 is nu in volle gang. Dit inspireerde het team achter Backseaters om een eigen versie te beginnen genaamd ”De Eerste Officiële Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”. Leden van de Backseaters Discord kunnen tot en met 31 december 2023 hun favoriete themapark muzieknummers inzenden.

De vrolijke klanken van Carnaval Festival uit de Efteling, de iconische muziek van houten achtbaan Troy uit Attractiepark Toverland of de zangkunsten van Kwaken Kwebbel in Duinrell. Als bezoeker van attractieparken kom je ongetwijfeld bijzondere muzieknummers tegen die een dagje uit alleen maar beter maken. Dit is het moment om jouw waardering uit te spreken voor deze muziek.

Met de lancering van de Backseaters Discord wilt het team een community opbouwen. Op dit moment staat de server nog in de kinderschoenen maar daar gaat snel verandering in komen. Een van de manieren om dit te laten groeien is om een activiteit voor Discord Only leden te organiseren.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst mag iedereen minimaal 1, tot een max. van 10 themapark muzieknummers inzenden. Dit gaat via een Google Forms formulier die te vinden is in de Backseaters Discord. Het inzenden kan tot en met 31 december 2023.

In de volgende ronde worden alle inzendingen gepresenteerd in het daarvoor bestemde kanaal. Via een nieuw Google Forms formulier kan er gestemd worden op jouw favoriet(en). Een stem is alleen geldig als diegene ook daadwerkelijk in de Backseaters Discord zit. Er zal dan ook gevraagd worden om jouw Discord username in te vullen, zodat het team dit kan verifiëren.  

Het stemmen kan dan tot en met 5 januari 2024.

6 januari 2024 wordt dan de Top Zoveel feestelijk gepresenteerd in het voicekanaal en een dag later in het daarvoor bestemde kanaal.

Hopelijk zien we vele Frontseaters, Backseaters en alles ertussenin! 

Meld je hier aan voor de Backseaters Discord.