Fans hebben er lang op moeten wachten maar Avengers Campus opent voor iedereen op 20 juli 2022 in Disneyland Paris. Verschillende media en abonnementhouders kregen het nieuwe gebied afgelopen weekend al te zien. Met 2 attracties, 2 restaurants, een shop, shows en veel Marvel karakters bruist Walt Disney Studios Park als nooit tevoren.

De verbouwing van het oude gebied naar Avengers Campus heeft ongeveer 3 jaar geduurd. Attractie Armageddon heeft het veld moeten ruimen voor een nieuwe beleving. Achtbaan Rock ‘n’ Roller Coaster heeft een flinke metamorfose ondergaan waardoor alles rondom Aerosmith niet meer te vinden is in de attractie.

Spider-Man W.E.B. Adventure

Op de plek van Armageddon staat nu een compleet nieuwe interactieve darkride. Bezoekers worden opgewacht door Peter Parker waarbij Spider-Bots de boel langzaam aan het overnemen zijn. Na het opzetten van een 3d-bril en het plaatsnemen in een voertuig zullen bezoekers door middel van handgebaren deze Spider-Bots moeten verslaan. Daarbij worden ook scores bijgehouden die aan het einde van de rit worden getoond.

Avengers Assemble: Flight Force

Hoewel het thema rondom Aerosmith is verdwenen, is de oude Rock ‘n’ Roller Coaster onherkenbaar. In Avengers Assemble: Flight Force wanen bezoekers zich in een speciale faciliteit voor superhelden. Zij komen oog in oog te staan met een levensgrote animatronic van Iron Man. Daarnaast is ook Captain Marvel van de partij en samen met de bezoekers moet er een dreiging van raketten worden gestopt. De achtbaantrein dient daarbij als een hypersonisch voertuig wat de raketten een andere kant op moet sturen. Tijdens de rit is er op projectieschermen het verloop van dit verhaal te zien.

Horeca

Avengers Campus heeft naast deze 2 attracties nog genoeg te bieden. Stark Factory is een high-tech werkplaats waar pizza’s, pasta’s en salades besteld kunnen worden. In PYM Kitchen zit een buffetrestaurant met gerechten in allerlei soorten en maten. De slimme chef-koks verkleinen en vergroten ingrediënten met de PYM Particle technologie van Ant-Man en The Wasp.

Verder kunnen bezoekers nog hun favorieten superhelden spotten. Met verschillende shows komen de karakters in actie. In het Hero Training Center kunnen bezoekers zich aanmelden voor een trainingssessie met Spider-Man en andere Avengers.

Lees ook: Dit is waarom Disneyland Paris in Frankrijk staat