Er zijn op dit moment veel projecten gaande in het Belgische Bellewaerde Park. Naast de komende nieuwe attracties zijn er ook ontwikkelingen in bepaalde parkomheiningen die attracties en dieren combineren. Zo zal het wildkattenverblijf in de India-zone een grote onderhoudsbeurt ondergaan. De werkzaamheden zijn afgelopen jaar gestart en zullen naar verwachting tegen 2024 voltooid zijn.

Het gebied met wilde dieren van de India-zone werd in 1988 ingehuldigd. Het bestaat uit twee verblijven, waarvan de ene leeuwen herbergt, de andere Amoer-tijgers. Tot 2020 zaten hier nog de Bengaalse tijgers. Het wordt doorkruist door Bengal Express, een stoomtrein van de fabrikant Vekoma met een thema Space Leisure. Van 1972 tot 1988 bood de andere trein, Nairobi, al een safari aan.

Net als bij het giraffenverblijf zal het zicht van de bezoeker op de dieren worden verbeterd. Zo is er tussen de twee verblijven een observatieplatform gebouwd dat met elkaar is verbonden door een loopbrug en een trap. Onder dit verblijf zal een oefenterrein en een tribune worden ingericht. Het huidige standpunt over de leeuwen die ontwikkeld is in 2012, is vernietigd en het India-thema zal op termijn versterkt worden.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.