Het Franse attractiepark Parc Astérix weet van geen ophouden, want ook volgend jaar staat er een nieuwe attractie op de planning. In 2024 viert het park haar 35ste verjaardag en dat mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Bezoekers kunnen straks genieten van de nieuwe attractie La Tour Du Numérobis, een nieuwe musical C’est Du Délire, nieuwe personages en een nieuwe praalwagen voor de Gallische parade.

Laten we eens beginnen met de nieuwste attractie. La Tour Du Numérobis is een 40 meter hoge zweefmolen die zich in de zone van Egypte nestelt. Om de bouw op grote hoogte te vergemakkelijken, heeft het karakter Edifis een kraan met verschillende armen ontworpen, waarmee stenen kunnen worden gehesen en gestapeld, met aandacht voor de juiste plaatsing. Bezoekers worden tijdens de drie fasen van deze ervaring tot 40 meter hoog opgehesen: de beklimming, de panoramische rotatie en de afdaling.

De eerste Gallische musical

De 25 minuten durende nieuwe musical C’est Du Délire is te vinden in het Panoramix theater waar 600 bezoekers kunnen plaatsnemen. Laat je verrassen door de 26 geweldige en innovatieve decors en 80 kostuums, ontworpen door professionals uit heel Gallië. In deze musical volgen we de avonturen van Groupidupianix en Sérotonine. Zij brengen samen met andere acteurs en zangers verschillende liedjes die Vidal & Salvia speciaal voor deze Parc Astérix-productie hebben geschreven en gecomponeerd.

Gallische parade

Bezoekers kunnen genieten van de Gallische parade onder leiding van Astérix. De show bevat praalwagens met Cleopatra, Caesar, de Galliërs en een piratenwagen. Er zijn ook nieuwe hoofdrolspelers te spotten waaronder Kapitein Roodbaard. Helemaal nieuw in 2024 is de Spaanse praalwagen met de karakters Pépé, Soupalognon & Crouton en 2 flamencodansers.

Le Grand Splatch wordt vernieuwd

Attractie Le Grand Splatch staat er al sinds de opening van Parc Astérix in 1989. Reden te meer om de attractie extra liefde te geven. Bezoekers kunnen Le Grand Splatch straks herontdekken als La revanche des pirates. Tijdens een rit van 627 meter kunnen bezoekers door de wereld van de beroemde Piraten uit het stripverhaal reizen.

Nieuw restaurant P’OZ Kebab

Iris heeft een nieuwe restaurant laten bouwen tegenover zijn tempel. P’OZ Kebab is te vinden in de zone van Egypte. De naam verraad al wat bezoekers er straks kunnen bestellen. Jawel, kebab. Het restaurant beschikt over 140 zitplaatsen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.