Als regisseur van een film hoop je natuurlijk op volle zalen. Bij David Cronenberg, regisseur van de horrorfilm ‘Crimes of the Future’, liep dat net even anders. Tijdens de vertoning van de horrorfilm op het filmfestival van Cannes liepen de mensen een voor een naar buiten. Hoewel Cronenberg nog waarschuwde dat de film niet voor iedereen is weggelegd, was de zaal aan het einde van de film helemaal leeg.

‘Crimes of the Future’ gaat over een synthetische leefomgeving waaraan mensen zich moeten aanpassen. De fysieke variatie en transformatie komt daarbij duidelijk in beeld. Met zijn partner Caprice (Léa Seydoux) toont Saul Tenser (Viggo Mortensen) publiekelijk de metamorfose van zijn orgels in avant-garde uitvoeringen. Een onderzoeker van de National Organ Registry volgt obsessief hun bewegingen. En dat is wanneer een mysterieuze groep wordt onthuld… Hun missie: Sauls bekendheid gebruiken om licht te werpen op de volgende fase van de menselijke evolutie.

Bekijk de trailer.

Het is niet de eerste keer dat mensen een bioscoopzaal uitlopen na het zien van een gruwelijke horrorfilm. In 2019 verscheen de film ‘Hereditary’ waar mensen huilend en schreeuwend bij wegliepen.

Wat verwacht jij van deze film? Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.