De Scream franchise draait weer op volle toeren na de release van de vijfde film eerder dit jaar. Tussen deze film en de eerste film zat precies 25 jaar. Voor dit deel kwamen de hoofdpersonages Gale Weathers, Dewey Riley en Sidney Prescott weer terug. Er is inmiddels een zesde film aangekondigd en het lijkt erop dat het laatste personage, gespeeld door Neve Campbell, niet zal terugkeren.

Aan het einde van de jaren 90 kwam de eerste film uit en kijkers werden enthousiast van het karakter Ghostface. Daarnaast was ook Sidney Prescott het gezicht van de franchise. Na de bekendmaking van het zesde deel werd er dan ook direct gespeculeerd welke oude bekende zullen terugkeren. Actrice Neve Campbell heeft laten weten dat zij voor het nieuwe deel niet meer in de huid zal kruipen van Sidney Prescott. De reden hiervoor is een meningsverschil over het bedrag wat ze zou krijgen voor de rol.

Er is nog maar weinig bekend over ‘Scream 6’. De film zou vier mensen volgen die de slachtpartij van Ghostface hebben overleefd. Zij verlaten Woodsboro om een nieuw leven te starten. Wat verder al duidelijk is geworden, is dat Hayden Panettiere weer in de huid kruipt van personage Kirby. En die kennen we nog uit deel 4. En hoewel ook zij werd aangevallen door Ghostface, werd er nergens echt bevestigd dat ze dood was.

De release van ‘Scream 6’ staat gepland op 31 maart 2023. Of de keuze van Neve Campbell gevolgen heeft voor de film is nog niet bekend.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.