Het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo bied sinds 14 oktober 2023 een geheel nieuw evenement aan. Tijdens ‘IJstijd & Zoo. In het spoor van de mammoet’ kunnen bezoekers verspreid over het park bijzondere diersoorten spotten uit de IJstijd, en op ware grootte. De dieren zien er niet alleen erg goed uit maar bewegen ook en maken zelfs geluid. En deze dieren zijn speciaal voor het park gemaakt. Bezoekers zijn bijzonder positief en juist daarom heeft het park besloten om het evenement te gaan verlengen.

Alle dieren uit de ijstijd zouden eigenlijk aankomende zondag 7 januari 2024 het park gaan verlaten. Door de populariteit heeft Burgers’ Zoo besloten om het evenement door te trekken, en wel tot het einde van de voorjaarsvakantie op 25 februari 2024. En extra leuk, ook alle activiteiten zoals grottekeningen maken, pyriet en mammoetbotten opgraven zullen in de vakanties en weekenden gewoon weer plaatsvinden.

Het leuke aan dit evenement is dat bezoekers oog in oog komen te staan met 19 verschillende diersoorten uit de ijstijd. De dieren variëren van groot, zoals de mammoet, tot klein, zoals de dwergolifant. En kom erachter welke diersoorten er al sinds de ijstijd rondlopen en in die tussentijd amper veranderd zijn.

Snowy de poolvos

Snowy de poolvos neemt de jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour langs alle dieren op een route door het park. Het verhaal kan op elk informatiebord deel voor deel gelezen worden. Er is ook de keuze om de QR-codes te scannen op een smartphone, waarna het verhaal wordt verteld door stemacteurs.

Tickets

Dit ijskoude avontuur zit gewoon inbegrepen bij een dagje Burgers’ Zoo. IJstijd & Zoo is daarbij gewoon gratis te bezoeken voor alle abonnementhouders. Een entreeticket voor volwassenen kosten €26,50. Kijk hier voor meer informatie.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.