Stichting DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft in 2023 een recordbedrag gedoneerd. Mede dankzij de hulp van bezoekers van DierenPark Amersfoort is € 180.000,- geschonken aan meerdere natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Onder andere organisaties die zich inzetten voor de Indische neushoorn en de zwartvoetpinguïn zijn gesteund. “Wij zijn enorm trots dat wij samen met de bezoekers de natuur beschermen”, vertelt projectmedewerker Elise van Schaik.

Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund heeft € 180.000,- kunnen verdelen onder tientallen organisaties die bedreigde diersoorten beschermen en natuurbehoud mogelijk maken. “Onder andere bezoekers die hun petflessen inleveren in het dierenpark, rechtstreekse donaties en acties vanuit het dierenpark hebben dit ontzettend mooie bedrag mogelijk gemaakt”, verklaart Elise. Het afgelopen jaar steunde het Wildlife Fund onder andere projecten die de zwartvoetpinguïn, Indische neushoorn, Grévy zebra en vleermuis beschermen. “De vier organisaties die deze projecten mogelijk maken ontvangen ook in 2024 een financiële bijdrage van het Wildlife Fund”, vertelt Elise. Nieuwe projecten, waaronder een initiatief om de brilbeer in Venezuela te beschermen en het project van Wildlife Forensic Fund die illegale handel in bedreigde diersoorten tegengaat, zullen komend jaar financiële steun ontvangen.

Sinds de oprichting in 2003 steunt het Wildlife Fund https://wildlifefund.nl/ jaarlijks tientallen projecten. Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers hun petflessen en blikjes inleveren in de grote kliko’s in het park. Het bedrag dat het Wildlife Fund hiermee in 2024 ophaalt, wordt geschonken aan Adopteer Regenwoud https://wildlifefund.nl/project/adopteer-regenwoud/, een organisatie in Costa Rica die het regenwoud van onder andere de luiaard beschermt.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.