De winterperiode is voor veel parken het moment om alles te resetten. Attracties krijgen een likje verf of worden zelfs compleet uit elkaar gehaald. En soms gebeurt het weleens dat er delen van een attractie vervangen moeten worden. Dit laatste is het geval voor Fårup Sommerland, een familiepark in Denemarken. Hier staat de houten achtbaan ‘Falken’ en die krijgt deze winter zoals ze dat zo mooi zeggen ‘gedeeltelijke retracking’.

Bij een gedeeltelijke retrack worden er verschillende delen van de baan vervangen. Attractieparken ontkomen er namelijk niet aan dat de treinen van houten achtbanen na verloop van tijd steeds ruiger en ruiger door de baan rijden. Om de levensduur van een attractie te verlengen en om het ritcomfort te behouden is er nu eenmaal groot onderhoud nodig. En dat is zeker niet nieuw. In de Efteling zijn ze op dit moment bezig met Joris en de Draak. En ook in Toverland krijgt achtbaan Troy altijd extra aandacht.

Fårup Sommerland opende in 2004 achtbaan Falken. De baan mag oprecht een oud beestje genoemd worden. Het park wilt de baan soepeler maken en daardoor wordt er in totaal 100 meter aan houten track vervangen. Bezoekers kunnen dan hopelijk straks weer genieten van een soepele rit. Falken brengt bezoekers naar 20 meter hoogte om vervolgens met een topsnelheid van 75 km/u over de baan te knallen.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.