DarkPark viert dit jaar haar 10-jarig jubileum. En in deze 10 jaar heeft het bedrijf unieke en award winnende escape rooms gebouw, waaronder Stay in the Dark. Eerder dit jaar is daar een nieuwe experience bijgekomen genaamd Ride of the Phoenix. Hiermee wordt hun eigen Darkverse nog meer uitgebreid. Maar dat is nog niet alles, want er komt zelfs een muziekalbum uit. En daarmee zijn zij de eerste escape room ontwikkelaars ter wereld die dit voor elkaar hebben gekregen.

Darkpark staat bekend om hun spectaculaire escape rooms. Deze kamers vallen zo erg in de smaak dat het de meest bekroonde escape rooms van de Benelux zijn. Zo is de organisatie alleen vorig jaar al meerdere keren in de prijzen gevallen. De grootste escape room vergelijkingswebsite van Nederland, Escapetalk, benoemde DarkPark voor het 5e jaar op rij tot publieksfavoriet. Daarnaast eindigde ‘Stay in the Dark’ op plek 9 van de 242397 wereldwijde escape rooms. En als dit nog niet genoeg is, ontving ‘The End’ voor de 4e keer een TERPECA Award.

Muziekalbum

CEO Gijs Geers kwam op 14 september met heuglijk nieuws. Ter ere van het 10-jarig bestaan brengt DarkPark voor het einde van dit jaar een aantal nieuwe dingen naar buiten. En aanstaande maandag wordt afgetrapt met het eerste nieuws. DarkPark is hard aan het werk om een complete wereld te bouwen genaamd de Darkverse. Volgens Geers moeten fans waar en wanneer dan ook terug kunnen keren naar deze Darkverse universum. En daarom lanceert de escape room bouwer, als eerste ter wereld, een muziekalbum. Hierop zijn alle hoogtepunten van de afgelopen 10 jaar te beluisteren.

Het album wordt op maandag 18 september om 16:00 uur gelanceerd. Liefhebbers kunnen alvast een pre-save op het album maken. Op deze manier verschijnt het album vanaf maandag automatisch in het Spotify account.

Geers is in ieder geval duidelijk: ‘Dit word een album om verliefd op te worden’

Kan je niet genoeg krijgen van scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 700 leden.