In Safaripark Beekse Bergen kunnen de beschuit met muisjes weer uit de kast getrokken worden. De Afrikaanse olifant Punda is na een dracht van 22 maanden moeder geworden. Met de komst van het nieuwe kalfje staat de teller inmiddels op 3 bevallingen in 4 maanden tijd. En dat is uniek te noemen aangezien dit nog niet eerder is gebeurt in een Europees dierenpark.

Het olifantje heet Tendai, wat ‘dankbaar’ betekent. Hoofd verzorger Yvonne Vogels is dankbaar voor al het gezonde geluk in de kudde. “Woensdag zagen we verandering in de bloedwaarden en in principe zou het kalf dan binnen 48 uur ter wereld komen.” De dierenverzorgers hebben vijf nachten lang de webcam, om de beurt en elk uur, in de gaten gehouden. “Regelmatig dachten we dat het moment daar was. Zondagavond was Punda erg onrustig. De verzorgers en ik hebben besloten om de nacht in een ruimte naast het olifantenverblijf door te brengen. Maandagochtend 19 februari om 09.10 uur kwam de kleine ter wereld” , aldus Vogels.

Olifant Punda is sinds 2015 in het safaripark en is de oudste van de kudde. Zij speelt daarin een belangrijke rol. Zo leerde zij haar dochters hoe ze hun jonge kalfjes moesten verzorgen.

Safaripark Beekse Bergen houdt de olifantenstal de komende dagen beperkt open om zo moeder en dochter in alle rust te laten bijkomen.

Meer over dierenparken lezen? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.