Het aankomende jaar brengt liefhebbers van attractieparken weer een aantal nieuwigheden. Een project waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt is de nieuwe achtbaan in Europa-Park. Voltron Nevera wordt het hoogtepunt van het nieuwe themagebied Kroatië. Met een lengte van ongeveer 1,4 kilometer en meerdere lanceringen belooft het een gedenkwaardige rit te worden. Na een hoop testen met dummies was het moment eindelijk daar dat de eerste bemande rit plaatsvond.

Niemand minder dan Miriam Mack, de vrouw van CEO Michael Mack, was een van de gelukkigen die de baan mocht ‘uittesten’. Bij het laatste gedeelte van de attractie schoot de trein in de remmen waarna ze in haar handen klapten. Het commentaar wat erbij hoorde: ”Geen woorden voor. Trots op mijn man!”

Nikola Tesla gaat een grote rol spelen in het verhaal van Voltron. Bezoekers van Europa-Park kunnen het karakter al een aantal keer zijn tegengekomen in het park. Zo draait er een promotievideo in het 4d theater waarin het verhaal wordt verteld. In het Griekse gebied kunnen bezoekers Tesla tegenkomen in Traumzeit-Dome.

Voltron Nevera is een multilaunch coaster waarbij bezoekers 4 keer worden gelanceerd, airtimemomenten ervaren en 7 inversies moeten trotseren. Opmerkelijk is het record waarbij de treinen de steilste lancering van 105° maken.

Naast een nieuwe achtbaan heeft het park ook nog een hoop andere projecten lopen. Met meer dan 40 bouwprojecten is het momenteel in Rust alles behalve rustig. Europa-Park opent haar deuren weer op 17 maart 2024.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.