Dieven hebben op de set van Beetlejuice 2 een bijzonder sculptuur gestolen. Ook is er een lantaarnpaal met een pompoenversiering uit de set verdwenen. De diefstal zou begin deze maand moeten hebben plaatsgevonden vanaf een kleine begraafplaats in East Corinth, waar de film wordt opgenomen.

Het werk, beschreven als een “beeld van abstracte kunst” door een persbericht van de staatspolitie van Vermont, is een organische vorm met negen aanhangsels die uit een ruggengraat reiken. Het doet denken aan de kunstwerken die het huis van de Deetz-familie uit de originele film sierden.

”De dief haalde de lantaarnpaal van de voet, bundelde hem achter in de vrachtwagen, dekte hem af met een zeildoek en vluchtte met hoge snelheid. Het is niet duidelijk of dezelfde verdachte achter beide diefstallen zit”, aldus de politie.

Tim Burton en Michael Keaton werken opnieuw samen voor het vervolg op de regisseursklassieker uit 1988, die een Academy Award won voor beste make-up en haarstyling. Winona Ryder en Catherine O’Hara, die respectievelijk Lydia en Delia Deetz speelden in de originele film, zullen hun rol in de film hernemen; Jenna Ortega, ster van Netflix’s Wednesday, heeft zich ook bij de cast gevoegd.

De originele film Beetlejuice kwam uit in 1988 en werd ook toen geregisseerd door Tim Burton. Michael Keaton speelde de rol als Beetlejuice briljant. En toch was de acteur niet eerste keus bij regisseur Tim Burton. Dat was namelijk Sammy Davis Jr. Lees hier 10 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de film.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan zeker eens een kijkje in onze categorie ‘Extra’.

Kan je niet genoeg krijgen van horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server.