Het Franse Nigloland heeft grote plannen met het attractiepark. Volgens de Franse zender TF1 gaat het park de duurste attractie tot nu toe bouwen. Het gaat hier om een thrill achtbaan die ook nog eens over de kop gaat. Dit zal de eerste achtbaan van Nigloland worden met een of meerdere inversies.

Op dit moment staan er 6 achtbanen in het park. Nummer 7 is dus een kwestie van tijd. Dat kan echter nog wel even duren, want de ontwikkeling zit nog in de kinderschoenen. De investering wordt geschat op zo’n 15 tot 16 miljoen euro.

Veel informatie over de nieuwe achtbaan is er eigenlijk nog niet. Zo zijn statistieken over de snelheid, hoogte en lengte bijvoorbeeld nog niet bekend. Ter illustratie is er wel in het rapport een geanimeerde achtbaanrit getoond. De scenes laten hierin duidelijk zien dat het om een Big Dipper van fabrikant Mack Rides gaat. Deze fabrikant heeft in het verleden ook al de achtbanen Krampus Expedition en Alpina Blitz geleverd voor dit park.

Er is verder nog niets bevestigd door het park dus of het type daadwerkelijk om een Big Dipper gaat, dat is nog even afwachten.

1 miljoen bezoekers

Het doel van Nigloland is om met deze uitbreiding en toekomstige investeringen de grens van 1 miljoen bezoekers te bereiken. Ter vergelijking, vorig jaar trok het park 763.000 bezoekers. De grens van 1 miljoen bezoekers moet in 2030 bereikt worden.