Walibi Holland heeft dit jaar voor het eerst After Dark geïntroduceerd. Bezoekers konden een huisje voor 4 of 8 personen boeken in Walibi Village en hierbij een slapeloze nacht tegemoet zien. Dit bleek onwijs populair want alle beschikbare huisjes zijn al een tijdje uitverkocht. Maar wat gebeurt er nou precies in dit huis?

SPOILER: Wil je liever nog niets weten over wat er zich afspeelt op het vakantiepark nadat de Halloween Fright Nights in het attractiepark ten einde komt? Dan is dit het moment om weg te klikken.

Bezoekers moeten om 23:30 uur in het huisje zijn. Op dat moment staan de lampen met blauw licht al aan. Op de deur van de wc hangt een mysterieuze brief met daarin 5 wetten:

Na een poosje zijn er ineens muizen hoorbaar. Ook gaat de deurbel ineens een paar keer. Na het opendoen van de deur is er niemand zichtbaar. Niet veel later komt er een bewaker langs die met zijn zaklamp aan het zwaaien is en verder loopt. Elk kwartier bouwt het op naar zombies die voorbij komen en achter de bewaker aan rennen. Dat is waarschijnlijk omdat de acteurs huisje per huisje afgaan. Uiteindelijk wordt de bewaker gegrepen en gebeten. Niet veel later komt de bewaker langs als zombie. De laatste scare is dat de zombies tegen het raam aanzitten en bloedplekken achterlaten. Alles bij elkaar kwamen de acteurs op de eerste avond 4 keer voorbij. Dit waren allemaal korte bezoekjes. En dit alles werd versterkt met misteffecten.

Effecten in het huis

Hoewel er buiten zombies te spotten waren, was er binnen ook het een en ander te ontdekken. Zo zijn er verschillende effecten. De verlichting in het huis kan uitvallen. In de keuken vinden er trillingen plaatst en is er een hard geluid hoorbaar zodra er bepaalde kastjes opengemaakt worden. Het lijkt erop dat bezoekers ook gebeld kunnen worden omdat er een ouderwetse telefoon in het huis staat. Deze is echter niet afgegaan tijdens de eerste avond. Ook in de slaapkamer ligt er een zogeheten boobytrap onder het bed.

Conclusie en reactie After Dark

Hoewel de marketing en het papiertje op de wc deur deed vermoeden dat de nacht behoorlijk lang doorging, ging de verlichting om 02:00 uur uit en was het klaar.

Een bezoeker liet aan ScareZone het volgende weten:

”We misten een grand finale. Ze hadden er beter aan gedaan aan het einde het gewoon met een lange intense scene waarin de hel losbreekt een climax te maken en daarna in 1x donkerslag en klaar. Nu voelde het alsof we heel de avond in de opbouw hebben gezeten en geen catharsis hebben gehad. Het is wel lastig want je wil geen eindtijd weten. Maar je wil ook niet naar bed met het idee dat je nog wat kan missen. Dus een duidelijk einde was toch wel fijn geweest”.

Er werd afgesloten met:

”De opbouw was erg leuk. We hebben ons vermaakt. Maar het heeft nog wat fine tuning nodig”.

 

Wil je nou niets meer missen over de Halloween Fright Nights? Meld je ook vooral eens aan voor onze Discord server. Hier kan je alles over Halloween lezen en delen. En je blijft altijd als eerste op de hoogte van alle nieuwtjes.

Volg ons ook op:

Facebook

Twitter

Instagram