Attractiepark Toverland heeft dit jaar het nieuwe spookhuis ‘Now you’re mine’ geopend. Bezoekers lopen hier het Sevenumse Mijnbouwmuseum binnen en dalen uiteindelijk af in de schacht richting de mijn. Het huis wordt over het algemeen goed ontvangen door bezoekers. Eerder werd al bekend dat het park eigenlijk vorig jaar dit huis geopend wilde hebben. Het eerste balletje om met een nieuw spookhuis te komen is zelfs al aan het eind van 2021 opgegooid door het team. Uiteindelijk is de bouw 10 weken(!) voorafgaand aan de Halloween Nights begonnen. Een belangrijk onderdeel van ‘Now you’re mine’ is het dragen van een bouwhelm met daarin een lampje. Vrijwel meteen werd de link gelegd met Haunted Lantern, een bedrijf dat bekend staat om dit soort creaties. Dit is echter niet het geval. Maar waarom niet?

In een podcastaflevering van Thrillstastic komt er aan het licht waarom Toverland voor een ander bedrijf heeft gekozen. Het is de bedoeling dat het nieuwe spookhuis misschien wel 10 jaar operationeel blijft. En omdat dit huis er voor een langere tijd staat, wilt het park niet afhankelijk zijn van een partij, in dit geval Haunted Lantern, om elk jaar in te huren. Een ander belangrijk onderdeel is dat het systeem van Haunted Lantern werkt met sensoren die de lampjes triggeren om te knipperen, van kleur te veranderen of zelfs helemaal uit gaan, aldus Verhoeven. Terwijl Toverland juist wilt dat de signalen vanuit 2 richtingen komen, dus ook vanuit de bouwhelm met het lampje. Hierdoor laat ook de helm bepaalde elementen triggeren. Een ander voordeel is dat ze precies kunnen tracken waar bezoekers zich bevinden in het huis. Daarom heeft Toverland gekozen voor het audiovisuele bedrijf ‘Lagotronics’.

Haunted Lantern is geen onbekende in de industrie. De meeste bezoekers kunnen dit bedrijf kennen van Urban Explhorror in Walibi Holland, The Mansion bij Scare Me, Final Stop in Movie Park Germany of The Horror Zone. Dit interactieve licht in de vorm van bijvoorbeeld een lantaarn, zaklamp of bouwhelm zou bezoekers een veilig gevoel moeten geven. Op sommige momenten gebeurt dat ook maar er zijn ook genoeg momenten dat het lampje een eigen wil krijgt.

Wil je de Halloween Nights in Toverland nog bezoeken? Dit kan nog op 4 avonden. Van 27 t/m 29 oktober en 4 november 2023 is het park geopend tot 23:00 uur. Tickets bestel je hier.