Het zal je vast niet zijn ontgaan. De Efteling is druk bezig met onderhoudswerkzaamheden en een van de projecten is het renoveren van het kasteel van Doornroosje. Afgelopen september werd er begonnen aan de grote klus waardoor het kasteel werd afgezet. Bezoekers konden vanaf toen niet meer bij het kasteel komen. Na het plaatsen van de steigers was het kasteel zelfs helemaal niet meer te zien. Maar goed nieuws, de steigers zijn inmiddels weer verdwenen en het sprookje ziet er vanaf de buitenzijde weer helemaal fris en fruitig uit.

Doornroosje is één van de tien eerste sprookjes uit 1952 die in het Sprookjesbos was te vinden naar het ontwerp van Anton Pieck. Het kasteel is in 1980 en 1981 al helemaal herbouwt en voorzien van steviger materiaal. Vorig jaar was het moment daar om een van de iconen uit het Sprookjesbos weer aan te pakken. En dat is goed gelukt. Foto’s van gielb99 op het platform X laten een fris steigerloos kasteel zien.

Het sprookje krijgt straks ook een nieuwe bewoner. Daarnaast zijn de kasteelmuren en gevel volledig opgeknapt. Ook zijn de stenen dat naar het kasteel leidt hersteld zodat ze minder glad zijn.

Meer nieuws over de Efteling? Klik dan hier. Op Backseaters heb je ook de mogelijkheid om nieuws per park of categorie te zien.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.