Het is mogelijk om een eigen geschreven artikel onder de aandacht te brengen hier op de website van Backseaters. Wil jij ook een artikel publiceren over jouw experience op Backseaters? Mail dan naar redactie@backseaters.nl en wie weet komt jouw artikel dan bij ons op de website te staan. Onderstaande experience over Corpus Horror Journey is ingestuurd door DeWereldVanPretparken.

Let op: dit bericht bevat spoilers over de experience

Op 31 januari 2024 ben ik samen met een groepje vrienden naar Corpus geweest. Zij hadden voor het eerst een horror evenement georganiseerd: “Corpus Horror Journey”. Ik had geen hele hoge verwachtingen omdat dit een eerste keer was. Maar zelfs zonder verwachtingen is het helaas heel slecht bevallen.

Laten we positief beginnen. De opzet van het verhaal was erg leuk! Volgens het verhaal gaat de verbouwing in Corpus compleet mis door een technische storing. Het menselijk lichaam komt tot leven en heeft alle medewerkers die op dat moment aanwezig waren in zijn macht. Om een echt mens te worden jaagt Corpus bezoekers op en probeert hij lichaamsdelen te verzamelen. De vraag is of wij als bezoekers het verhaal tot een goede einde kunnen brengen. In eerste instantie klinkt dit veelbelovend en goed doordacht. Helaas bleek dat in de praktijk anders te zijn.

Ontvangst

Het ontvangst was er erg leuk gedaan. We konden netjes wachten aan een tafeltje en werden vanzelf opgehaald. We waren met een groep van 7. Opeens kwam er iemand naar ons toe die aangaf dat zij in haar eentje deze experience kwam doen en vroeg zij of ze bij ons groepje kon aansluiten. Achteraf bleek zij dus part of the game te zijn en daar zijn de meeste van ons ingetrapt. Dus daar is leuk over nagedacht.

Op zoek naar lichaamsdelen

Eenmaal opgehaald door een bouwvakker werden we meegenomen met de lift naar de 7de etage. De opbouw van de spanning was erg goed. Het zag er een beetje verlaten uit en de sfeer was grimmig. En een beetje apart. De acteur in kwestie deed zijn verhaal erg leuk!

Uiteindelijk begonnen we in de hersenen waar we een filmpje te zien kregen waarin alles fout ging. Aan het einde van dit filmpje kwam er een acteur uit een luik die op zoek was naar voeten. We werden bij onze voeten beetgepakt en sommigen werden meegetrokken, maar waren binnen enkele seconde weer terug. Onze reis ging door maar stelde niet veel voor.

Tijdens het spel moesten we zoeken naar lichaamsdelen. Zo waren er in verschillende scenes verschillende potten verstopt met lichaamsdelen (darmen, ogen, vingers ect ect). Soms moest je deze potten ook uit handen van acteurs trekken die echt heel erg tegenwerkten. Pas als je bepaalde lichaamsdelen aan de juiste personage gaf kon je door naar de volgende kamer. Elke kamer had hetzelfde principe.

We moesten zo’n 2 keer met een speciale lift naar beneden waarin je uiteindelijk voor een beeldscherm terecht kwam met wat beelden van de ramp. Verder geen jumpscares of iets bijzonders en moesten we gewoon doorlopen.

Zombies?

Aan het einde van het spel werd de persoon die zich bij ons groepje aansloot opeens een slachtoffer. Zij werd ook uitgeschakeld. Uiteindelijk moesten wij een hoofdschakelaar omhalen en kregen we een filmpje te zien waarin een grotere groep “zombies” op ons af zal komen. Maar uiteindelijk hoorde we daarna van de acteur die 2 seconde daarvoor slachtoffer werd “jullie hebben het gehaald, gefeliciteerd”.

Conclusie

Tijdens deze hele experience zijn we het monster zelf niet tegengekomen, hebben we geen scares gehad en was het gewoon allemaal een beetje gek gedaan. Sommige acteurs stapte uit hun rol omdat ze er letterlijk niks aan vonden. En andere deden het juist super leuk, maar het complete plaatje miste hier heel erg. Ook het gebruik van special effects (lichteffecten, geluid en rook) waren zeer weinig aanwezig of soms zelfs niet.

Corpus is een super toffe locatie en er zat hier zoveel kans in. De opzet is goed, het verhaal is leuk! Maar de experience zelf is onwijs gek en heeft een raar einde. Hiervoor betaal je €26,95 (wat duurder is dan de normale versie van Corpus) en ben je misschien net een half uurtje binnen. Daarbovenop moet je nog €8,- parkeerkosten betalen. Het idee was leuk, en het begon erg goed. Helaas is het voor ons een flinke teleurstelling geweest.

Ik denk dat dit echt goed had kunnen werken. Maar er was geen horror te bekennen, er gebeurde te weinig en voor een prijs van €26,95 is dit het absoluut niet waard.

Wil jij ook een eigen artikel publiceren op Backseaters? Mail dan naar redactie@backseaters.nl 

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.