Het is iets wat vaker voorbij is gekomen, een kerk die te huur staat. Sommige mensen vinden het leuk om hierin te gaan wonen, maar je kan er natuurlijk ook een dagattractie van maken. Dat moeten ze bij Boulder Velthoven ook gedacht hebben. De samenwerking tussen het sportbedrijf Neoliet en het kerkbestuur van de Sint Willibrorduskerk heeft ervoor gezorgd dat er vanaf vandaag de eerste klimkerk van de provincie is geopend.

De kerk in Veldhoven is vanaf vandaag de plek om te gaan boulderen. Dit is een klimsport waarbij de klimmers zonder touw via grepen 4 meter omhoog klimmen. Op binnenlocaties kan dit vaak op lage wanden met een dikke mat eronder. Het is niet alleen een grote puzzel, maar de oefening is ook zeker goed voor alle spieren in je lijf.

Op vrijdag 2 februari 2024 opent Boulder Veldhoven de deuren vanaf 16:00 uur. Dit is het moment dat alle geïnteresseerden de kerk kunnen bezoeken en vragen kunnen stellen aan het team. Om 18:00 uur is dan het moment dat ervaren boulderaars kunnen gaan klimmen.

Foto: Rogier van Son

Foto: Veldhoven Nieuws

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.