Bezoekers zullen nog even geduld moeten hebben met een ritje in de achtbaan Python. Efteling houdt de populaire achtbaan voorlopig nog gesloten. En dat is langer dan verwacht, want de attractie zou eigenlijk tot en met vrijdag 9 februari gesloten zijn. Inmiddels is de onderhoudskalender bijgewerkt en daaruit blijkt dat de baan op zaterdag 24 februari pas weer opent.

De afgelopen maand sloot de Python vanwege onvoorziene onderhoudsvereisten. Opmerkelijk was de communicatie over de geplande onderhoudsperiode. Die zou namelijk van 10 tot en met 26 januari duren. De Efteling besloot deze werkzaamheden uit te stellen en de achtbaan weer te openen op 13 januari.

Er was echter wel een groot probleem. De treinen hadden hun maximaal aantal ritten bereikt wat als gevolg had dat de attractie nog maar een paar uur per dag kon draaien. En nu is het moment daar dat de Efteling alsnog heeft besloten om de attractie te sluiten voor onderhoud.

Voor dagjesbezoekers zal het even slikken zijn om te zien dat een aantal grotere attracties in onderhoud liggen. De Efteling pakt deze winterperiode dan ook met beide handen aan om attracties er weer als nieuw uit te laten zien. Zo kunnen bezoekers voorlopig even niet in De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, Python en Piraña. Daarnaast draait ook parkshow Ravelijn niet.

Laat je als bezoekers niet verrassen en bekijk de onderhoudskalender van de Efteling en ga daarmee voorbereid op pad.

Meer lezen over de Efteling? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.