Walibi Belgium zal in 2025 gaan uitbreiden met een nieuwe achtbaan. Dit gaat een Family Launch worden van fabrikant Gerstlauer. Door een bouwaanvraag kwam dit nieuws vorig jaar al aan het licht. Inmiddels is het park ook al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.

De nieuwe achtbaan zal geschikt zijn voor de hele familie. Walibi Belgium is met de opening van deze baan straks ook een nieuw themagebied rijker. Deze attractie komt namelijk te liggen in ‘Dok World’. Achtbaan Psyké Underground en boomsxtamattractie Flash Back zullen ook onderdeel van dit gebied gaan worden. Verder worden er ook 2 nieuwe horecapunten geopend.

Er wordt op dit moment hard gewerkt om het gebied klaar te stomen voor de nieuwe achtbaan. Zo is er al veel groen verwijderd en is ook horecapunt ‘Rock Sandwich’ afgebroken. Eerder werd al bekend dat de oude attractie ‘Gold River Adventure’ het veld moet ruimen.

Foto’s: Walibi Belgium Fans

In de eerdere aanvraag is er duidelijk naar voren gekomen dat de achtbaan straks uit 3 lanceringen bestaat. Bezoekers zullen hierbij een topsnelheid van ongeveer 65 km/u bereiken. De volledige lengte van de baan is 925 meter. In totaal zullen er 3 treinen met ieder 20 zitplaatsen op de track komen te staan.

Meer lezen over Walibi Belgium? Klik dan hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.