De deuren van het Spookslot in de Efteling zijn definitief gesloten. Zondag 4 september was de laatste draaidag waarbij alle fans nog een keer konden genieten van de show. Onder luidt applaus stapten de laatste bezoekers naar buiten waarna het personeel de allerlaatste show kregen te zien. Betekent dit dat we de show nooit meer kunnen zien en dat we niet meer kunnen genieten van de muziek? Dat zeker niet. Het park heeft niet alleen een video met walkthrough en registratie van de show geplaatst maar heeft nu ook de audio online gezet.

De Efteling heeft er zoveel mogelijk aan gedaan om het Spookslot een waardig afscheid te geven. Naast de verkoop van merchandise nam het Sprookjespark de bezoeker ook mee achter de schermen bij de attractie. En als klap op de vuurpijl werd er de Spooknacht georganiseerd. 2000 gelukkigen waren uitgenodigd om een nachtelijk bezoek aan het park te brengen. De zwarte loper leidde de bezoekers naar de deuren van het Spookslot.

Nu de sluiting heeft plaatsgevonden kunnen liefhebbers nog steeds genieten van het Spookslot. De Efteling heeft een kleine playlist van de attractie op Spotify gezet. Hierop is naast de iconische muziek ook de jammerende Man, het verhaal van het Spookslot en het slotplein te horen.

Via Apple Music is de playlist hier te beluisteren:

https://music.apple.com/nl/album/spookslot-ep/1642767806

Het Spookslot maakt plaats voor een geheel nieuw themagebied met nieuwe attractie Danse Macabre. De attractie houdt daarbij het Spookslot in ere. Eerder bracht de Efteling al een eerste ontwerp uit. De opening van dit gebied staat in 2024 gepland.

Praat mee en mis niets meer over horror en Halloween via Discord.