In deze Scareflits komt het scare nieuws van afgelopen week voorbij. En dit waren de meest opmerkelijke nieuwtjes:

Zoeterwoude kleurt oranje

Op zaterdag 28 oktober konden bezoekers Halloween vieren in Zoeterwoude. Dit dorpje ligt vlak onder Leiden en had voor iedereen wat leuks in petto; trick or treat, Halloweenfeest, pompoenen uithollen en een spookhuis. Lees verder…

Toverland

Een belangrijk onderdeel van ‘Now you’re mine’ is het dragen van een bouwhelm met daarin een lampje. Vrijwel meteen werd de link gelegd met Haunted Lantern, een bedrijf dat bekend staat om dit soort creaties. Dit is echter niet het geval. Maar waarom niet? Meer informatie.

Oostdorp Fright Night

Elk jaar staat de wijk Oostdorp op zijn kop. Alle freaks kwamen op vrijdag 27 oktober 2023 uit hun schuilplaats om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Oostdorp Fright Night is inmiddels zo gegroeid dat het evenement duizenden bezoekers trekt. Deelname kostte slechts €1,-. Lees verder….

Haunted Playground voor 18+

Kabonk is dé indoor speeltuin in Breda waar vrij spelen, bewegen, ontdekken, proberen, ervaren, relaxen en lekker eten & drinken met elkaar worden verbonden op zeven verdiepingen. Op vrijdag 27 oktober 2023 veranderde deze speeltuin in een ware Haunted Playground voor personen vanaf 18 jaar. De avond bevatte griezelige elementen, echte acteurs en verschillende schrikmomenten. Meer informatie.

Nightmares Unleashed

Vrijdag 27 oktober 2023 was er in het hart van Rosmalen “Nightmares Unleashed”. Hier kwamen alle angsten tot leven. Treed binnen in een wereld waar dromen veranderen in nachtmerries, waar monsters ontsnappen uit de diepten van de verbeelding en waar zelfs het onschuldige plotseling gevaarlijk wordt. Lees verder…

Bobbejaanland

Het Belgische attractiepark Bobbejaanland zit al helemaal in de sfeer van Halloween. Bezoekers kunnen er tot zondag 12 november 2023 terecht voor een dosis spanning. Alleen de dappersten kunnen de 7 spookhuizen en 4 scare zones betreden. Nieuw dit jaar is het spookhuis ‘Wrecked’, een verlaten spookschip met de meeste effecten die je deze avonden tegenkomt. Meer informatie.

Traumatica

Traumatica staat garant voor een gruwelijke avond. Dit hardticket event, gelegen naast Europa-Park, bestaat uit 7 spookhuizen waarvan er eentje ‘Grim’s Funhouse’ heet. Dit spookhuis zit vol met clowns waarvan Grim de leider is. Bezoekers kunnen hem ontmoeten voor zijn eigen funhouse, maar pas wel op. Achter deze grote gevel van het huis schuilt een van Traumatica’s ergste monsters. Denk jij er klaar voor te zijn om dit huis te betreden? Dan kan je er voor kiezen om het op beeld vast te leggen ook. Meer informatie.

Horror Nights Kalkar

In het Duitse Wunderland Kalkar, vlak over de grens bij Arnhem, is dit jaar de eerste editie van Horror Nights Kalkar. Met nog 2 weekenden te gaan kunnen bezoekers nog volop griezelen. Op het terrein van de oude kerncentrale zijn er naast 2 scare zones ook 3 spookhuizen. En hoewel de reacties van bezoekers enorm uiteen lopen, is de organisatie vastberaden. Het evenement keert volgend jaar terug. Meer informatie.

The Villains

De wereldtuinen van Mondo Verde in Landgraaf werden op 27 en 28 oktober getransformeerd. Zodra de zon onder was, werd het een gruwelijk gebied met meer dan 140 monster om bezoekers een verschrikkelijke avond te bezorgen. Halloween The Villains nam voor de 8ste keer het park over en bezoekers moesten zich staande houden in de 6 scare zones. Lees verder…

Halloweenstad Zoetermeer

Het centrum van Zoetermeer wordt enorm duister en de meest angstaanjagende griezels nemen de stad over. Halloweenliefhebbers en horrorfanaten zijn welkom om de stad te bezoeken als ze durven. Met 6 angstaanjagende scare zones, shows en het gevaar van 150 freaks is er op vrijdag 27 oktober 2023 genoeg te beleven. Stap in de duistere wereld van de Halloweenwalk, want Halloweenstad Zoetermeer staat op het punt van beginnen. Meer informatie.

Ghost Tour Rotterdam

De zon gaat onder en inwoners van Rotterdam maken zich klaar voor de avond. Dit is ook het moment dat de geesten actiever worden. Ben je dapper genoeg om de duistere geheimen van Rotterdam te ontdekken deze Halloween? Bereid je voor op een avond vol griezelige verhalen en spookachtige avonturen terwijl de Ghost Tour je meeneemt door de donkere steegjes en historische plekken van de stad. Meer informatie.

Spookhuis in Son en Breugel

Aankomende dinsdag is het Halloween. Dit betekent echter niet dat de horror na deze dag voorbij is. Sterker nog, die gaat nog wel even door. En een van de plekken waar horrorliefhebbers terecht kunnen is het Sonniuspark in Son en Breugel. Op zaterdag 4 november 2023 kunnen durfals een eng spookhuis betreden. Lees verder…

En dat was hem weer voor deze week, de Scareflits. Tot de volgende!

Bekijk de Scareflits van vorige week.

Krijg je niet genoeg van al het scare nieuws, horror, Halloween of andere spannende experiences? Praat en lees gezellig mee in onze Scare Network Discord server en help ons naar de 750 leden.