Een attractiepark dat 365 dagen geopend is ontkomt er niet aan; onderhoud. De Efteling heeft eerder dit jaar al een flinke lijst aan attracties afgewerkt. Of zoals het park dit zo mooi zeg; ‘Arbeid is nodig om d’oude pracht te behouden voor het nageslacht.’ Maar dit wilt niet zeggen dat bezoekers er nu van zijn verlost. Vanaf dit najaar gaat het onderhoud weer verder. Ik kan je wel een troost geven. De gehele maand juli en augustus staat vooralsnog vrij van onderhoud. Alle attracties zouden dus in principe open zijn tijdens je bezoek in het hoogseizoen. Met de nadruk op ‘in principe’, want een storing of een noodreparatie kan voorkomen.

Naast alle attracties werkt de Efteling natuurlijk ook gewoon door met de bouw van het nieuwe Efteling Grand Hotel. Hou er dus rekening mee dat het ingangsgebied redelijk vol kan staan met bouwhekken. Maar laat je daar zeker niet door afschrikken.

En dan nu de attracties die vanaf dit najaar in onderhoud gaan. De eerste ronde begint vanaf 5 september. Gondoletta, Fabula en Stoomtrein zijn dan een aantal dagen tot 1,5 week gesloten. Bekijk de volledige lijst zoals die nu bekend is hieronder.

Opmerking is dat Joris en de Draak dik 2,5 maand gesloten is. Daarnaast is ook Droomvlucht ruim 4 maanden gesloten voor waarschijnlijk een ingrijpende upgrade.

Laat je niet verrassen en kijk voor je een bezoek gaat plannen naar de onderhoudskalender. Deze vindt je uiteraard ook op de officiële website.

Lees ook: Efteling opent Pagode eerder dan verwacht