Het is dit jaar feest voor het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dit bijzondere park viert alweer haar 30ste verjaardag en opent daarbij de poorten op zaterdag 10 februari 2024. Er valt dit jaar weer van alles te bewonderen. Naast de indrukwekkende 7500 dieren begint het seizoen met de nodige toeters en bellen van het Carnaval.

Sinds zijn oprichting heeft Pairi Daiza zich gevestigd als een ruimte voor artistieke expressie en een etalage voor lokale of internationale talenten. Dit zal opnieuw het geval zijn met de animaties en scenografie die gepland zijn vanaf 10 februari. Het merendeel van de activiteiten zal plaatsvinden in Cambron-L’Abbaye en in de Grand Dome (koepelgebouw).

Show

In het amfitheater, in de schaduw van de Abdijtoren, zal het gezelschap Pyronix drie shows per dag geven met jongleer- en vuurtrucs gedurende de 3 weken van de schoolvakanties. Elke middag gedurende deze 3 vakantieweken zal het gezelschap Team Dance Forever de Gallery of the Worlds animeren met dansparades die de Belle Époque oproepen. Gemaskerde steltenlopers zullen ook voor het Aquarium rondlopen.

Carnaval

Personages uit de Commedia dell’Arte, reusachtige Venetiaanse maskers, kleurrijke wimpels en maskers van cortenstaal zullen gedurende 4 weken de paden en tuinen versieren. De animaties zullen het park opvrolijken tijdens de Belgische schoolvakanties, namelijk van zaterdag 10 februari tot zaterdag 17 februari en van zaterdag 24 februari tot zaterdag 9 maart. Maskers worden uitgedeeld aan kinderen bij de ingang van het park. Ze krijgen de kans om zich te laten schminken in de Oasis.

Elke dag van de schoolvakanties vanaf 12:30 uur zal de in de Dome een Venetiaanse sfeer  hangen: op een indrukwekkend scherm van dertig meter lang en acht meter hoog zullen beeldanimaties hun eer betuigen aan het Dogenpaleis. Deze creaties zijn van de hand van “Drop The Spoon” en “Grand Les Yeux”, vaste partners van Pairi Daiza voor de videoscenografie . De ruimte zal ook prachtige kostuums bevatten die zijn gemaakt voor het Carnaval van Venetië.

Het carnaval 2024 in Pairi Daiza biedt:

  • 4 weken aan scenografie
  • 3 weken aan animaties
  • Verrijkingen voor de dieren in carnaval-stijl
  • De mogelijkheid om verkleed te komen en kans te maken op toegangskaarten, membership cards en “animal adventures”

Het volledige programma en de openingstijden voor deze 4 weken zijn te vinden op de website van het park.

Meer nieuws over dierenparken lezen? Klik dan hier

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.