Zou Attractiepark Rotterdam ooit nog openen voor bezoekers? Deze vraag zullen veel Rotterdammers en attractieparkliefhebbers zich vast al meerdere keren hebben afgevraagd. Het vertrouwen op een goede afloop lijkt daarbij steeds verder te dalen. En toch is het een project om niet zomaar af te schrijven. Als het aan eigenaar en ondernemer Hennie van der Most ligt, gaat het park gewoon open. Maar wanneer?

Bij de aankondiging in 2012 leek er amper een vuiltje aan de lucht. Inmiddels is dit 12 jaar geleden en heeft Van der Most in ieder geval een belangrijke les geleerd: Niet zomaar een openingsdatum communiceren. In gesprek met De Havenloods zegt de ondernemer nog best antwoord te willen geven op de vraag wanneer het park open gaat. Dan zal hij een gevat antwoord geven dat de mensen het over een half jaar nog maar eens moeten vragen.

Van der Most begrijpt heel goed dat mensen ongeduldig worden. Sterker nog, hij wordt zelf ook ongeduldig. Maar fouten uit het verleden moeten niet nog een keer gemaakt worden. En daarom moet Attractiepark Rotterdam bij opening gewoon helemaal goed en af zijn. ”Pas als het helemaal af is, dan gaan we open. Dit moet de mooiste tent van de stad worden”, aldus Van der Most.

Attracties liggen klaar

Op het terrein is al wel het een en ander af. Zo wacht een spookhuis op de eerste bezoekers. Daarnaast zijn de feestzalen en bowlingbaan ook klaar om gebruikt te worden. Het oude schommelschip uit Walibi Holland staat ook al even klaar om los te gaan. En dan is er nog het oude reuzenrad uit Walibi Belgium. Die staat deels overeind maar mist nog wel de gondels. Die liggen in een opslagloods te wachten. De achtbaan staat nog niet overeind, maar volgens Van der Most kan die binnen een week klaar zijn.

25 miljoen over budget

Het plan van Attractiepark Rotterdam is uiteindelijk een stuk groter geworden dan eigenlijk de bedoeling was. Zo zou de ondernemer er €15 miljoen insteken. Dit is inmiddels €40 miljoen geworden.

Meer nieuws over attractieparken? Klik hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.