Maandag 12 februari 2024 brak er een grote brand uit in het nieuwe waterparadijs Oceana van Liseberg. Het gebouw werd compleet verwoest en sindsdien was er een medewerker vermist die op dat moment aan het werk was in het gebouw. Lokale media melden nu dat er een lichaam is gevonden.

Hulpdiensten konden pas vrijdag 16 februari de locatie betreden en vonden daar een dood persoon. Het is nog niet bevestigd of het hier gaat om de vermiste persoon.

De brand verspreidde zich over verschillende waterglijbanen en het zwembadgedeelte van het waterpark. Een nabijgelegen hotel en kantoorfaciliteiten moesten worden geëvacueerd. Eén persoon werd als vermist opgegeven bij de brand en 16 raakten lichtgewond.

Brandweerlieden zeiden dat ze de brand dinsdag onder controle hadden, maar dat ze een deel van het gebied niet konden bereiken vanwege het risico op instorting. Ze zeiden vrijdag dat ze zich nu “in de laatste fase” van hun werk bevonden.

Oceana zou een overdekt zwemgedeelte van bijna 6.000 vierkante meter en een buitenzwembad van 4.000 vierkante meter omvatten. De locatie zou naar verwachting plaats bieden aan maximaal 1.750 bezoekers tegelijk. Of Liseberg het plan heeft om het zwembad te herbouwen is nog onbekend.

Eerder deed de brandweer al verhaal. Tijdens de brand ontstond er een gigantische rookontwikkeling. Later vonden er meerdere explosies plaats terwijl de brandweer in het gebouw aanwezig was. In een rapport aan de Work Environment Agency werd duidelijk dat verschillende brandweerlieden aangaven dat ze dachten dat er iemand ernstig gewond was geraakt of overleden was. Lees dat artikel hier.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.