Het ambitieuze themaparkproject London Resort van 2,5 miljoen pond heeft de afgelopen 10 jaar meerdere obstakels ondervonden. Ondanks steun van de overheid is er maar weinig vooruitgang geboekt. En de gifbeker is nog niet leeg, want de belangrijke financier Abdullah Al-Humaidi werd tijdens een hoorzitting failliet verklaard. Dat is te lezen in een artikel van Blooloop.

De Koeweitse zakenman nam vorig jaar ontslag uit het bestuur van London Resort, maar was voorheen directeur van London Resort Company Holdings (LRCH). In maart 2022 trok LRCH haar bouwaanvraag voor het themapark in nadat het schiereiland Swanscombe door Natural England was bevestigd als een site van bijzonder wetenschappelijk belang.

Volgens de Telegraph achtervolgen schuldeisers Al-Humaidi voor miljoenen ponden. Hij deed voor het eerst een investering in het project in 2013, na de redding van het plaatselijke non-league voetbalteam Ebbsfleet United. Zijn broer Dherar Al-Humaidi trad vier jaar later toe tot het bestuur.
Onlangs werd ook aangekondigd dat de Amerikaanse media- en entertainmentgigant Paramount Global, een vroege partner in het project, The London Resort nu aanklaagt bij het Hooggerechtshof. De rechtszaak draait om de herstructurering die LRCH in april 2023 heeft doorgevoerd, waarbij crediteuren eigen vermogen krijgen in ruil voor het verschuldigde geld.

Hoe het nu verder gaat met The London Resort? We zullen het moeten afwachten.

Stem nu op jouw favoriete attractiepark muzieknummers voor de ”Backseaters Top Zoveel Attractiepark Muziek”.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.