De Efteling heeft vanochtend het hoogste punt bereikt tijdens de bouw van de nieuwe attractie Danse Macabre. Het feestelijke moment werd gedeeld onder toeziend oog van de pers. De overgebleven pinakel, een smalle torenspits, werd rond 10:30 uur op zijn plek gehesen.

Directeur Product, Markt en Imago Koen Sanders verzorgde het openingswoord waarna de pinakel naar boven werd gehesen. Afsluitend liet ontwerper Jeroen Verheij een aantal conceptarts zien van zowel Danse Macabre als het gebied waar ook het Koetshuys komt te staan. Dit is een nieuw horecapunt dat straks te bezoeken is in Huyverwoud, de naam van het gebied.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig van Kleine Boodschap:

Danse Macabre beschikt straks over een uniek ritsysteem waarbij bezoekers plaatsnemen in een van de zes koorbanken. Al deze banken staan op een draaischijf en kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen. Door middel van de iconische soundtrack ‘Danse Macabre’ kunnen de banken straks ook als een geheel bewegen.

En hier de foto van het Koetshuys:

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.