Wouter Dekkers (52) treedt per 1 april 2024 aan als CEO van Momentum Leisure, de toonaangevende ontwikkelaar op het gebied van leisure, entertainment en retail. Hij gaat de verdere expansie van de onderneming leiden, met in eerste instantie een focus op groeimarkten in Centraal-Europa. Momentum Leisure heeft daar inmiddels een aantal themaparken en ontwikkelt er onder meer een splinternieuw waterpark. Naar verwachting presenteert pretpark-veteraan Dekkers halverwege het jaar de meerjarenstrategie van de organisatie.

Momentum Leisure begon haar leisure projecten in 2008 met de aankoop van ruim 200 hectare in Polen. Momentum omvat momenteel Majaland Kownaty (2018) en Majaland Warsaw (2022). Komende zomer opent Majaland Gdansk. Er liggen onder meer plannen klaar voor een waterpark bij Majaland Warsaw en een waterpark in Tomorrowland-stijl nabij de Duitse hoofdstad Berlijn.
 
Dekkers geldt als prominent in de pretparksector, waar hij zo’n 25 jaar geleden bij Six Flags Holland startte. In de jaren erna bekleedde hij diverse senior managementposities binnen de Parques Reunidos Groep. Zo leidde hij onder meer Movie Park Germany, Attractiepark- en Vakantiepark Slagharen en het Duitse vakantieoord Tropical Islands. “Momentum Leisure heeft mooie toekomstplannen en een veelbelovende langetermijnvisie, wat me zeer aanspreekt”, zegt Dekkers, die de organisatie vanuit Amsterdam gaat leiden. “Ik ben blij dat ik mijn ervaring in de branche kan gebruiken om het bedrijf verder te laten groeien.”
 
Andreas Andersen, lid van de Raad van Commissarissen van Momentum Leisure en president & CEO van de Zweedse Liseberg Group: “Wouter is één van de meest gerespecteerde, deskundige en ervaren professionals in de wereld van attractieparken. Hij is de ideale persoon om de grote ambities van Momentum Leisure verder vorm en inhoud te geven.”

Ambitie

Met het aantreden van Dekkers versterkt Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital en  grootste participant in Momentum Leisure, de leiding van het pretparkconcern. Van Rheenen: “Momentum Leisure heeft de ambitie om haar portefeuille met thema- en waterparken uit te breiden om zo een leidende positie in te nemen in de metropoolgebieden van Centraal-Europa. Met meerdere nieuwe parken in ontwikkeling en met acquisitietargets in het vizier, binnen en buiten Polen, richten we ons op het realiseren van tien locaties met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar. Het is een lange termijnstrategie die Momentum Leisure door de versterking met Wouter Dekkers stap voor stap verder zal realiseren.”

Over Momentum Leisure

Momentum Leisure werkt samen met leidende Europese merken op het gebied van leisure, entertainment en retail. Het team heeft meer dan 200 jaar aan gecombineerde ervaring in de themaparken sector en combineert een pioniersmentaliteit met sterke markt- en branchekennis en uitstekende lokale netwerken om de parken daadwerkelijk te realiseren. De onderneming heeft licenties van wereldklasse voor de thematisering in de themaparken (onder meer Tomorrowland, Nickelodeon, De Smurfen en Studio 100 / Plopsa). Momentum Leisure profiteert als first mover met gezonde resultaten in haar groeimarkten, met bovendien uitstekend potentieel. Tot nu toe is ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd in themaparken in de groeimarkten van Centraal-Europa. Alle Momentum Leisure projecten zijn voor 100% met equity gefinancierd.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.