Alton Towers organiseert dit jaar geen Blue Light Card-dag met korting op de entreeprijs vanwege “gepland uitgebreid onderhoud”. De afgelopen jaren is het attractiepark eerder opengegaan voor Blue Light Card-houders, de Britse hulpdiensten, de NHS, de sociale zorgsector en de strijdkrachten. De previewdagen vonden doorgaans plaats in het weekend voordat het hoofdseizoen van het park begon.

Dinsdag bevestigde Blue Light Card op X dat er in 2024 geen Blue Light-dag zou plaatsvinden bij Alton Towers.

In antwoord op een vraag zei het account: “Helaas is Alton Towers vanwege het geplande uitgebreide onderhoud in het park en de uitgebreide werkzaamheden die worden verricht om een van de belangrijkste achtbanen terug te brengen, dit jaar niet in staat een exclusieve Ledendag te organiseren.”

Blue Light Card is een kortingsdienst speciaal voor alle hulpdiensten, sociale zorgsector en strijdkrachten. Zij bieden veel kortingen aan in categorieën zoals vakanties, auto’s, dagjes uit, mode, geschenken, verzekeringen, telefoons en veel meer.

Alton Towers kan een mooi seizoen tegemoet zijn met de heropening van achtbaan Nemesis. Sinds de sluiting in 2022 onderging de populaire attractie uit 1994 groot onderhoud. De achtbaan gaat vanaf dit jaar door het leven als Nemesis Reborn. En hoewel er nog niet officieel een openingsdag is gecommuniceerd, wordt er verwacht dat de B&M achtbaan vanaf de start van het hoofdseizoen op 16 maart weer open zal zijn.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.