Attractiepark Toverland verwelkomde over 2023 maar liefst 1.165.000 bezoekers. En dat is een record ten opzicht van vorig jaar. Vergeleken met het recordjaar 2022 is dit aantal bezoekers een stijging van 13%. Het park noemt als oorzaak de 4 nieuwe attracties in themagebied Avalon en de ruimere openingstijden.

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur Toverland, blikt terug op een ongelofelijk mooi jaar. “Niet alleen mochten we meer gasten dan ooit ontvangen, ook de gasttevredenheid was hoger dan ooit tevoren. Dit is een waanzinnige combinatie waar we met het hele Toverteam heel trots op zijn!”

Avalon

Toverland pakte in juli 2023 flink uit met de uitbreiding van themagebied Avalon. Hier openden 4 nieuwe attracties, speelplaatsen en interactieve belevingen. Volgens het park is Avalon nu echt af en blijven bezoekers langer in het gebied.

Show en Haunted Experience

Daarnaast werd vorig jaar geïnvesteerd in de nieuwe parkshow Aqua Bellatores en in de nieuwe Haunted Experience Now You’re Mine. Die laatste was exclusief te bezoeken tijdens de populaire Halloween Nights. “Ook in 2023 hebben de investeringen in onze shows en seizoensgebonden evenementen hun vruchten afgeworpen”, vult Jean Gelissen jr. aan. “Door een veelzijdig en uniek aanbod te presenteren, stimuleren we dat bezoekers ons meerdere keren per jaar bezoeken. Dit resulteerde tevens in het hoogste aantal abonnementhouders ooit. Tot slot merken we dat onze naamsbekendheid in zowel binnen- als buitenland flink is gegroeid.”

Aankomend seizoen

Ook in 2024 blijft Toverland inzetten op verlengde openingstijden. Zo zijn er extra veel Halloween Days en is Winter Feelings ook op de woensdagen in december en januari te bezoeken.

Ook zal er dit jaar gestart worden met de bouw van het ‘Clubhuis’; een nieuwe backoffice-omgeving waar alle Toverlanders zich thuis voelen. Daarnaast heeft Toverland de wens om door te groeien tot een short-time destination resort waarbij vaste verblijfsrecreatie aan het park wordt toegevoegd.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.