Op zijn tijd een kasteel bezoeken kan best leuk zijn. Af en toe een griezelige activiteit doen kan ook hartstikke leuk zijn. Dan moet een combinatie van die twee natuurlijk helemaal te gek zijn. Dat zal de organisatie van Spookslot Kasteel Henkenshage ook gedacht hebben. Dappere bezoekers kunnen het kasteel op 26 en 27 januari bezoeken tijdens deze tweede editie. Een ding is in ieder geval zeker, verwacht een spannend verhaal vol horror en angst.

Het verhaal van dit Spookslot leidt bezoekers door Kasteel Henkenshage en haar omgeving. Op beide dagen zal het de nodige spanning met zich meenemen. Op 27 januari is er ook een Happy Spooktocht. Dit is geschikt voor de jonge griezelaars. 

Maar hoe gaat het verhaal? Lees het hieronder:

“Het is bijna een jaar geleden sinds de eerste waaghalzen kennis hebben genomen met het onheilspellende onbekende. Wat in het verleden altijd achter gesloten poorten bleef, is afgelopen jaar voor het eerst met de burger gedeeld. De gure wintermaanden in Kasteel Henkenshage staan in Sint-Oedenrode en omstreken bekend als onvoorspelbaar, chaotisch maar vooral meeslepend. De vloek houdt de inwoners van Sint-Oedenrode in haar greep en eist van steeds meer inwoners het leven.

Wederom heerst er een sterke dreiging van lugubere en bloedstollende taferelen welke aankomende januari zullen plaats vinden. Inwoners draaien door, worden krankzinnig en de vloek houdt hen in haar greep. Men heeft slechts een klein deel van het geheim van Kasteel Henkenshage vorig jaar weten te ontrafelen. Het mysterie is echter groter dan men voor ogen had en de puzzel rondom het Kasteel dient door jouw hulp opgelost te worden. Enkel de roos, gekleurd door het bloed van de geëiste levens, geeft toegang tot de oplossing

De poorten van Kasteel Henkenshage zullen 26 en 27 januari open worden gesteld voor jouw hulp, ga het onwetende aan en los de raadsel en vraagstukken rondom het mysterie op, voor het te laat is…De heldhaftige burger zal zich kandidaat stellen om de inwoners van Sint-Oedenrode te verlossen van de ijzingwekkende greep waarin zij worden gehouden. Ontcijfer het mysterie middels het oplossen van puzzels, vraagstukken en geheimen. Loop de route van Spookslot Henkenshage en vindt de roos om het geheim te ontrafelen, blijf jij helder nadenken onder de beangstigende omstandigheden?!”

Tickets

Op 26 en 27 januari 2024 zijn de poorten van het kasteel geopend tussen 17:30 en 22:00 uur. Op 27 januari zal de happy spooktocht zijn tussen 11:00 tot 14:00 uur voor kinderen tot 12 jaar.

Tickets voor de Happy Spooktocht kosten €8,50 per persoon. 

Tickets voor het griezelige Spookslot kosten €60,- (geschikt voor 4 personen). 

Kijk hier voor meer informatie.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.