In het Duitse plaatsje Soltau ligt een attractiepark genaamde Heide Park. Dit park heeft ongeveer 30 attractie voor jong en oud, maar is vooral populair vanwege bekende achtbanen als Colossos – Kampf der Giganten, Flug der Dämonen en Krake. Naast deze grote achtbanen bouwt het park nu ook aan een mysterieuze nieuwe attractie die zij de ‘Katakomben Tour’ noemen. Het is vooralsnog allemaal wat geheimzinnig, maar de attractie staat gepland om open te gaan op 29 maart 2024.

Heide Park is in handen van eigenaar Merlin Entertainments die ook verschillende andere attractieparken onder hun hoede neemt. Zij staan bekend om bijzondere marketingcampagnes die ook deels bij deze nieuwe attractie ‘Katakomben Tour’ zijn te herkennen. Zo zijn de eerste mysterieuze aanwijzingen in het park verschenen.

Bij het voormalige station “Wasserbahn 2” staan ​​op dit moment bouwhekken met fictieve krantenartikelen. Er wordt onder meer gesproken over een ervaring die je maar één keer in je leven kunt meemaken. Op de titelpagina valt de volgende zin te lezen:

“IVERTUR, MACCHUM POS TAM IN DI SULTUAM AD ARIO POPORDICAET HEBUS. GRA CONDAM ADDUCIE.”

Na vertaling staat er het volgende: “Hij draaide zich om en de plek op de grond was in de lucht. Voltooiing van de Condam.”

Wat staat ons te wachten?

Wat de titelpagina ons precies probeert te vertellen is nog niet helemaal duidelijk. Het is in ieder geval al wel zeker dat de attractie onderdeel is van het themagebied Transsylvanië. Tevens zitten er volgens Heide Park onbekende catacomben onder de achtbaan Flug der Dämonen die binnenkort opengesteld worden voor nieuwsgierige bezoekers.

De verwachte opening van deze nieuwe attractie is volgende de website op 29 maart 2024. Maar let op, dit is niet direct met de seizoensopening. Die vind namelijk al een week eerder plaats.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.