Het bericht waarvan je wist dat het een keer ging komen is eindelijk daar. Er komt binnenkort een reuzenrad naar de Duitse kermissen dat volledig op zonne-energie draait. En dat is dan het eerste rad ter wereld. Het Duitse bedrijf Solar Wheel zit achter dit project en wilt klimaatneutraal zijn. De zonne-energie wordt geleverd aan het Duitse energienet via eigen fotovoltaïsche systemen op het bedrijfsterrein.

Verschillende bronnen, waaronder Kirmes & Park-Revue, melden dat exploitant Harvey Wegener binnenkort met het reuzenrad zal reizen over de kermissen. Dit rad zal worden aangedreven door fotovoltaïsche energie, zoals dat zo mooi heet. De attractie zal vol met zonnepanelen komen te staan. Dit zijn onder andere alle gondels, de kassa, de achterwand en zelfs de spaken van het rad.

De bijzondere attractie is straks dus te vinden op verschillende Duitse kermissen. Bezoekers nemen plaats in een van de 26 gondels en worden dan naar een hoogte van 33 meter gebracht. Deze gondels zijn straks uitgerust met audiogidsen en kunnen zelfs worden omgevormd tot VIP-gondels die je op steeds meer andere plekken kunt vinden.

Het Solar Wheel krijgt een groot opslagsysteem voor de energie waardoor het de rest van de dag zelfvoorzienend is. Met 54 kW aan opgewekte zonne-energie is het reuzenrad volledig duurzaam.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.