Pairi Daiza opent 21 Farmhouse Lodges en laat gasten ontwaken op een authentieke abdijboerderij. De interactie en de kans om unieke momenten te beleven zorgt voor een nieuw hotelconcept dat vanaf vandaag te boeken is. De eerste gasten worden verwacht vanaf 21 maart 2024. Het is ook mogelijk om vanaf vandaag een verblijf in het Pairi Daiza resort te boeken in de andere hotels tot het einde van het nieuwe seizoen. Dit loopt van 10 februari 2024 tot begin januari 2025.

Het bijzondere is dat de Farm House Lodges deel uitmaken van de oude Cisterciënzerabdij die zich op het terrein van Pairi Daiza bevond. Veel bezoekers zullen de plek nog herkennen. Het gebouw maakte namelijk deel uit van de oude hoofdingang die nu werd heraangelegd en opende in februari 2023. Het unieke gebouw dat heel goed werd behouden en nu een renovatie onderging is klaar voor de toekomst als nieuwste hotel.

Ontspanning met dieren als buren

Pairi Daiza zet een nieuwe stap in 2024 met een hotel waar volop wordt ingezet op authenticiteit, interactie en beleving. De nieuwe Farm House Lodges laten bezoekers genieten van een stuk geschiedenis van de Cambron site. In de oude paardenstallen en boerderij verblijven bezoekers in nieuwe hotelkamers met luxueuze afwerking gebaseerd op de landelijke Henegouwse architectuur  en de daarbij bijhorende materialen. Warm hout, natuursteen en warme, rustgevende kleuren zorgen voor een kader dat volledige ontspanning centraal zet. Mini-paarden en varkens, Belgische hoendersoorten, geiten en schapen maar ook wallabies, maras en nandoes zullen tijdens een verblijf in Pairi Daiza je rechtstreekse buren zijn. Door de opening van het nieuwe hotel zal het totale aantal kamers verhogen van 100 naar 121. 

Vernieuwing sinds 2019

De hotels in Pairi Daiza vormden een primeur voor België in juni 2019. Voor de eerste keer kan een hotelgast overnachten met direct zicht op Stellar zeeleeuwen, damherten, Europese wolven, bruine en zwarte beren. In 2020 zet het Park een nieuwe stap  met de opening van The Land of the Cold: ijsberen, walrussen, pinguïns en Siberische tijgers zijn rechtstreeks te bewonderen vanuit luxueuze hotelkamers. De visie van Pairi Daiza wordt doorgetrokken in deze unieke overnachtingsmogelijkheden: de liefde voor de natuur aanwakkeren kan nu via een premium hotelconcept dat 24/7 toont hoe prachtige wilde dieren leven. Het park werd hiervoor in 2022 bekroond door de New Hotel Awards als beste nieuwe hotelconcept. De award was natuurlijk een mooie beloning maar de blijvende hoge bezettingsgraad van het resort is de echte kers op de taart. In 2023 kon het Pairi Daiza Resort een bezettingsgraad van meer dan 95% noteren!

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.