Het was al even ter sprak gekomen op pretpark.club maar het is nu officieel; Avonturenpark Hellendoorn heeft de opening van hun nieuwe achtbaan uitgesteld. Het was de bedoeling dat spinning coaster ‘Ridderstrijd’ in het voorjaar van 2022 zou openen. Het Overijsselse attractiepark heeft via een e-mail aan hun abonnementhouders laten weten dat het onmogelijk is om op dit moment een openingsdatum te noemen.

‘Ridderstrijd’ is inmiddels al helemaal opgebouwd. De achtbaan staat op de plek waar vroeger ‘Het Doolhof’ stond. Dit wordt de vierde achtbaan van het park. René Peul van het Avonturenpark laat weten dat deze spinning coaster al jaren op het verlanglijstje stond. Maar wanneer opent de achtbaan? Dat is afwachten.

Door de wereldwijde schaarste loopt het park tegen extreem vertraagde levertijden op. Het park wacht al sinds de zomer van 2021 op bestelde onderdelen die cruciaal zijn om de attractie te kunnen openen. Zonder deze onderdelen kan ‘Ridderstrijd’ niet getest en gekeurd worden.

Avonturenpark Hellendoorn sluit de e-mail af: ‘We hebben veel tijd, energie, geld en liefde in Riddeerstrijd gestopt. De attractie ligt er al tijden prachtig bij. Wat zijn we trots op hoe Ridderstrijd is herrezen in ons Avonturenpark. Wat willen we graag de nieuwe attractie openen. Uiteraard zullen we er alles aan doen om onze vierde achtbaan operationeel te krijgen en hopen dat ons lange wachten spoedig beloond zal worden’.

Het attractiepark heeft de achtbaan overgenomen van een Mexicaans attractiepark. De baan is volledig gereviseerd en de karretjes zijn allemaal voorzien van nieuwe kappen. De baan is 13 meter hoog en heeft een lengte van 420 meter. Bezoekers halen daarbij een topsnelheid van bijna 47 km/u.

Lees ook: Attractiepark Slagharen presenteert Soda Factory