Europa-Park is hard op weg om hun nieuwste achtbaan ‘Voltron Nevera’ in het zomerseizoen van 2024 te openen voor publiek. Na het plaatsen van alle trackdelen heeft het grootste attractiepark van Duitsland een nieuwe mijlpaal bereikt. De eerste achtbaantrein is gearriveerd en staat al op de baan.

Het plaatsen van de eerste trein gebeurde al op 27 november 2023. Europa-Park gaf daarbij tekst en uitleg: “De trein, die ruim acht ton weegt, bestaat uit ongeveer 25.000 afzonderlijke onderdelen en is in ruim 150 uur in elkaar gezet”. Ingenieurs zullen de komende periode testritten uitvoeren met het voertuig dat nu nog bestaat uit een bodemplaat met passende gewichten. Er zijn op dit moment dus nog geen zitplaatsen aanwezig.

Multi launch coaster

Achtbaan ‘Voltron Nevera’ gaat een zogeheten multi launch coaster worden. Bezoekers nemen straks plaats in een van de 7 treinen die ieder over 16 zitplaatsen beschikt. Deze treinen worden vanaf volgend jaar tijdens een rit maar liefst 4 keer gelanceerd en gaan daarbij door 7 inversies. En uniek in de wereld, de baan krijgt het record met de steilste lancering van 105°. Met een lengte van 1385 meter is de achtbaan ook nog eens de langste multi launch coaster op het continent.

17e Europese themagebied

Maar waar is Voltron Nevera straks te vinden? Europa-Park is op dit moment hard bezig om hun 17e Europese themagebied met als thema Kroatië uit de grond te stampen. Dit gebied komt te liggen tussen de gebieden van Griekenland en Rusland, oftewel tussen waterachtbaan Poseidon en achtbaan Euro-Mir.