Op zaterdag 15 april is de derde editie van het Scare Event. Deze halloweenconventie is georganiseerd door Scare Network en is voor organisatoren, scare actors, bouwers, medewerkers en vrijwilligers die op wat voor een manier dan ook betrokken zijn in de scare- en halloweenindustrie. Het Scare Event vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in Avonturenpark Hellendoorn. Bezoekers kunnen inspirerende presentaties bijwonen, betrokken raken in een paneldiscussie en verschillende standhouders bezoeken die hun producten of diensten presenteren. Ter afsluiting vindt de uitreiking van de Scare Awards plaats en is het spookhuis Horror Hotel met achtbaan Balagos exclusief geopend deze avond.

Na twee succesvolle edities bij Scare Me in Almere is het Scare Event deze keer in Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken. Bezoekers kunnen al vanaf 15:00 uur het park vrij bezoeken. Zodra de poorten van het park sluiten hebben bezoekers de mogelijkheid om op eigen kosten wat te eten in De Berghoeve. De keuken blijft speciaal voor het Scare Event een uur langer geopend waar zelfs een Scare Event menu besteld kan worden. 

Wanneer de avond valt staan bezoekers een bomvol programma te wachten. Onder het genot van drankjes aan de open bar kunnen bezoekers zich onderdompelen in de scare- en halloweenbranche.

Presentaties van Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Toverland

Net als voorgaande edities heeft het Scare Event ook dit jaar inspirerende sprekers in huis. Namens Avonturenpark Hellendoorn zal René Peul een presentatie geven over de ontstaansgeschiedenis, visie en toekomst van Halloween in het park. De tweede spreker van deze avond is Luke Verhoeven van Attractiepark Toverland. Hij zal deze avond dieper ingaan op de halloweenevenementen Halloween Days & Nights die ze in Toverland organiseren. Daarnaast is er ook weer een paneldiscussie op het podium bestaande uit verschillende vakmensen die ingestuurde stellingen of vragen uit het publiek behandelen. 

Scare Awards

De uitreiking van de Scare Awards kan ook tijdens deze editie niet ontbreken op het Scare Event. Een vakjury heeft zich gebogen over de zes categorieën: Best Concept, Best Makeup, Best Scare Actors, Best European Event en Best Event. Nieuw dit jaar is de categorie Best New Maze. Daarnaast kunnen ook horrorliefhebbers online via www.scareawards.nl/stem een stem uitbrengen op hun favoriete halloweenevenement en bepalen zij wie de publieksprijs gaat winnen. Vorig jaar was Avonturenpark Hellendoorn met het evenement Screams de winnaar.

Scare Markt en netwerken

Er zullen tijdens het Scare Event ook verschillende stands staan op de zogeheten Scare Markt. Hier showen zij hun producten of diensten aan de branche. Tijdens het Scare Event is er dan ook ruimte genoeg om met elkaar kennis te maken, te netwerken en te onderhandelen. 

Horror Hotel en achtbaan Balagos

Speciaal voor het Scare Event opent Avonturenpark Hellendoorn hun eigen spookhuis Horror Hotel. The Crew wacht bezoekers in het ooit zo gezellige hotel op. Naast het bezoeken van dit spookhuis is er ook exclusive ride time op achtbaan Balagos. Dit betekent dat de attractie speciaal voor bezoekers van het Scare Event open gaat buiten de reguliere openingstijden van het park. 

Tickets

Het Scare Event is alleen te bezoeken met een speciale toegangsticket. Dit ticket geeft de bezoekers toegang tot alle activiteiten die zich tijdens het evenement plaatsvinden. Parkeren zit evenals bij de prijs inbegrepen. Tickets zijn eenvoudig te bestellen op www.scareevent.nl.

Scare Network: de organisator van het Scare Event

Scare Network is een overkoepelende organisatie die ontstaan is vanuit de gedachte om de Nederlandse scare en halloweenindustrie nog meer op de kaart te zetten. Door middel van de verschillende merken wordt de industrie bij elkaar gebracht: Het merk ScareZone.nl plaatst informatie en het laatste nieuws over de vele halloween- en horrorevenementen. ScarePod is de Nederlandse halloweenpodcast die luisteraars verdieping biedt door middel van live experience verslagen van events en interviews met vakmensen. Het Scare Event brengt organisatoren en mensen uit de industrie samen. En de Scare Awards dragen zorg voor de erkenning van het harde werk wat erachter schuilgaat.