Op dit moment vinden er de nodige bouwwerkzaamheden plaats in het Duitse attractiepark Europa-Park. In de ene hoek zijn de gevolgen van een grote brand nog zichtbaar. En aan de andere kant stampt er een compleet nieuw gebied uit de grond. Een ding is in ieder geval zeker, het park opent in 2024 twee achtbanen.

Het grootste attractiepark van Duitsland wilt dit voorjaar twee achtbanen openen. De nieuwe Voltron Nevera komt in het gebied van Kroatië te liggen en is ongeveer 1,4 kilometer lang. Bezoekers ervaren verschillende elementen zoals lanceringen en airtime momenten. Bij het station wordt een hoge toren met een koepel gebouwd, die doet denken aan de eerdere Wardenclyffe Tower van uitvinder Nikola Tesla (1856 tot 1943) in New York.

Achtbaan nummer 2 is Alpenexpress Enzian, die volledig wordt herbouwd na een grote brand in Europa-Park. Ook de Tiroler Wildwasserbahn werd in juni getroffen door de brand. Roland Mack zei: “We hebben de attracties herbouwd. In de bijna 50-jarige geschiedenis van het park hebben we zoiets nog niet vaak gedaan.” De Alpine Express zal door een nieuw rotsachtig landschap rijden en niet langer door een hal. Zoals het park voor Kerstmis bekendmaakte, wordt er nog steeds gewerkt aan de nieuw ontworpen edelsteengrot.

De brand brak uit in een technische ruimte van de attractie ‘Yomi-Zauberwelt der Diamanten’ en zou volgens eerdere berichten zijn veroorzaakt door een technisch mankement. Mack maakte verdere gevolgen van het incident bekend: “We willen enorme upgrades maken op het gebied van het spookhuis Geisterschloss om de risico’s verder te beperken. Dit is een initiatief van ons.” Op dit moment zijn er tijdelijk veiligheidsmedewerkers aanwezig in de attractie.

Stijgende prijzen

Roland Mack had eind november al gezegd dat Europa-Park in het lopende boekjaar weer ruim zes miljoen bezoekers verwachtte en wilde voortbouwen op het record van vorig jaar.

Gasten moeten voorbereid zijn op stijgende prijzen in het zomerseizoen. Volgens het online boekingssysteem kost een standaard dagkaart, afhankelijk van de dag van de week, tussen de €61,50 en €69,50. Dit komt overeen met een stijging van ongeveer zeven procent.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.