DarkPark staat bekend om haar unieke en bijzondere escape games. Met de komst van ‘Stay in the Dark’ sloeg de organisatie een nieuwe weg in door een escape room te combineren met een immersive experience. Bezoekers sloegen de afgelopen 3 jaar angstkreten uit in een verlaten gebouw naast de oude brandweerkazerne. Helaas komen er aan alle goede dingen een eind. Zo ook de award winnende game Stay in the Dark.

In de periode van corona nam DarkPark een groot risico door een project te starten waarvan het op dat moment niet zeker was of het ooit open zou gaan. Gelukkig konden bezoekers de game ervaren en omarmde het massaal. Maar waarom stopt Stay in the Dark er dan mee?

DarkPark kan het verlaten gebouw waarin de game zich bevindt maar tijdelijk gebruiken. Het gebouw staat namelijk op de lijst om gesloopt te worden en daarom was het ook niet mogelijk voor spelers om langer dan 3 maanden van tevoren te boeken. Hoewel de organisatie er rekening mee hield, kwam het nieuws toch als een klap.

”We wisten dat dit project maar tijdelijk zou zijn, maar toch kwam het nieuws als een schok. Stiekem hoopten we dat we nog veel meer mensen de ervaring van hun leven hadden kunnen geven, maar we mogen niet klagen. Het waren super bijzondere jaren! Met dankbaarheid en melancholie nemen we afscheid van ons meest ambitieuze project ooit en richten ons op nieuwe, toekomstige projecten”.

Extra tijdsloten

Stay in the Dark stopt overigens niet gelijk. De lichten gaan op 17 maart 2024 definitief uit. En om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers het spel nog kunnen ervaren, heeft DarkPark gezorgd voor extra tijdsloten.

Het spel duurt ongeveer 2,5 uur en de prijs is er vanaf €70,- per persoon. Wacht niet te lang en probeer een tijdslot te bemachtigen voor het te laat is. Reserveren doe je hier. Succes! Of kunnen we beter ‘sterkte’ zeggen? Stay in the Dark is namelijk niet voor watjes. De adviesleeftijd ligt dan ook niet voor niets op 18+.

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Geef je hier op.