Het grote Franse themapark Puy du Fou komt definitief niet met een nieuw park naar Meppel. De gemeente kreeg dit vanmiddag telefonisch te horen, aldus RTV Drenthe. Het was de bedoeling dat het park op een stuk grond van zestig hectare ten noorden van Meppel kwam te liggen. Uit een eerste analyse bleek dat er niet genoeg financiële draagkracht was. Waar Puy du Fou het nieuwe park nu gaat bouwen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn namelijk nog meer bestemmingen die in aanmerking komen. Dit zal helaas niet meer in Nederland zijn.

Puy du Fou is geen standaard park zoals je dat misschien gewend bent. Het bevat voornamelijk spectaculaire en grote shows. Hierin speelt geschiedenis een centrale rol. Naast Frankrijk is er ook een park in Spanje te vinden.

Het park in Meppel zou uit voorstellingen en shows bestaan die over de geschiedenis van de regio en Nederland zouden gaan. Bij de opening in 2027 zou er ingezet worden op 800.000 bezoekers per jaar. De gemeente Meppel en de provincie Drenthe zagen dit plan wel zitten, waar in 2019 de plannen voor het eerst opdoken. En juist door het plotselinge annuleren van de plannen zit de gemeente nog met veel vragen. Zij willen dan ook graag om tafel met de directie van Puy du Fou,

Verder meld RTV Drenthe ook dat er voorlopig nog geen nieuw initiatief voor grote dagattracties op tafel ligt. De Vries van Sterk Meppel: ”Wij hebben een groot proces doorlopen in een ongelofelijk korte tijd. En iedere keer hebben wij het als gemeente gepresteerd om transparant te zijn richting Puy du Fou, betrokkenen en inwoners.”

Wist je dat Backseaters ook een eigen Discord server heeft? Praat hier lekker mee over alle nieuwtjes en ontwikkelingen en mis niets. Meld je hier aan.